söndag 7 augusti 2011

När matte surfar

Kolfart: Hej matte! *nosgos*
Matte: Hej Bubben! *nosgosar tillbaka*
Kolfart: Åh, vad trött jag blev i benen. Jag lägger mig här jag.
(Bonk! Lägger sig på tangentbordet.)
Kolfart skriver: uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurfrrrrrt
Matte: Men snälla....stön...du kan ju inte ligga på tangentbordet... (makar katten från tangenterna).
Kolfart gäspar och sträcker på sig.
Matte klickar vidare med musen och knopprar på tangenter. Hon skjuter kulor i ett spel.
Kolfart sträcker på sig igen och lägger tassen på spacetangenten. Spelet gör paus.
Matte: Nämen.... gruff...! Flyttar tassen och trycker på space igen och startar spelet. Kolfart stoppar och matte startar. Flera gånger.
Titt som tätt hoppar markören iväg på bildskärmen och när matten klickar händer det helt andra saker än hon tänkt sig. Det är katthåren på musmattan som ställer till det. Matten borstar bort och pillar ut strån som krupit in i musen. Kolfart sover.
Kolfart ändrar ställning och plötsligt börjar kulorna byta färg istället för att skjutas iväg när matten klickar. Det tar en stund innan matten fattar att Kolfart ligger med kinden på Ctrl-tangenten.
Matte: *morr*
Kolfart: Zzzznork...
Kolfart sträcker sig i hela sin längd och trasslar in sig i mussladden. Han funderar en stund om han ska döda musen och börjar gnaga på sladden. Matten säger 'Nej, nej, nej!' och räddar musen. Kolfart sträcker sig mot pennburken och får tag i en tjock tuschpenna som han jonglerar med och tuggar på istället. När den hamnar på golvet följer han efter och jagar den en stund, men tröttnar snart. Han tyckte det var bättre att ligga och sova på mattes tangentbord så han hoppar upp igen och lägger sig och somnar.

10 kommentarer:

  1. Underbart bildspel.
    Vi blir så glada över att de vilken gosemisse du blivit!
    Nosbuffar från M&M

    SvaraRadera
  2. Kolfart är en supergosemisse, men han kan vara ett monster också. Har ni sett hans huggtänder som tittar fram?
    Och igår morrade han, men det ska jag berätta om en annan gång.
    NosGos

    SvaraRadera
  3. Hihi, underbart! :)

    SvaraRadera
  4. Mysigt! Helt klart bästa platsen att ligga på. Varför hålla på med datorn när man kan gosa med sin katt eller åtminstonde göra båda samtidigt! Nosbuff

    SvaraRadera
  5. awwww vilken kille! Och vi håller med Dui och Deco - varför leka med datorn när det finns en Kolfart att kela med?! Coolaste killen i världen!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  6. Allt fokus på mig säger han. I blickfånget, i stunden, där du är är han som tryggast. Själv har jag inga såna olater, är mer inne på att tjuta mig till uppmärksamhet, då kommer matte springande ska du veta. Vi har alla våra tekniker:)

    Basco

    SvaraRadera
  7. Det syns att du är en katt som hittat rätt människor, Kolfart. Som tack lär du dem varianter på datorspel. De kan ju vara lite halvtrista ibland och behöver ofta snitsas till lite.

    SvaraRadera
  8. Oj så jag känner igen mig. Underligt hur gnälliga de blir bara för att vi ligger över tangentbordet eller musen. Fast husse hälsar att det är bättre att ha en trådlös optisk mus istället för en med kula. Då slipper man problemen med skräp (katthår???) i den.

    SvaraRadera
  9. Jättefint bildspel! Tänk när man läste inläggen precis när Kolfart kommit in till er och jämför med nu. Vilken otroligt trygg och gosig kisse han har blivit! Sedan ler matte, och påstår att både bild och text hade kunnat gälla Isak. :) Undrar vad hon menar med det? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Han har verkligen blivit en tryggis på de här månaderna och om inte vi funnits där och fångat upp honom med våra händer så skulle han ha trillat ner från skrivbordet, köksbordet, fönstren, kökssoffan och ner i toaletten både en och två och flera gånger. *Puh!*

    Sippo: Optisk mus med tråd har vi här, men det finns ett litet hål undertill på musen. I det hålet kryper de där små svarta stråna in och man får pilla ut dom hela tiden. Sen händer det saker när den optiska musen kör över stråna på musmattan. Hipp, hopp så har markören hoppat iväg till nåt annat hörn. :)

    SvaraRadera