tisdag 22 maj 2012

Utan skyddsnät

- Matte tassar:

Ikväll har Kolfart och Maja fått mötas utan koppel och skyddsnät. Vi tuffade till oss och vågade öppna  upp nätdörren utan att koppla Kolfart. Vi började med att fylla matskålarna. Kolfart började äta sin mat medan Maja avvaktade lite innan hon också började äta. När Kolfart ätit färdigt tog han en kontrollrunda medan Maja kröp under soffan i matrummet. Kolfart kom tillbaka men gick bara förbi och in i köket igen. Inget märkvärdigt hände på en lång stund. Båda höll sig lugna.
Vi började dona med mat åt oss själva och lät katterna vara i fred. Efter en stund drog sig Kolfart närmare Maja som väste lite åt honom. Han kröp in i transportburen och höll koll på Maja som fortfarande låg under soffan. Så småningom började Kolfart blunda och slumra till lite och Maja vågade sig fram till matskålen igen. Kolfart kollade in henne när hon mumsade. När hon ätit färdigt började hon gå mot toaletten, där vattenskålen också finns. Då reagerade Kolfart och rusade iväg efter henne.
MORR och FRÄÄÄÄÄS! 
Husse gick och kollade läget och Maja tog chansen att rusa därifrån och tillbaka under soffan. Kolfart kom efter. Frrräääs! sa Maja och Kolfart backade igen.
Efter en stunds stirrande kröp Kolfart in i transportburen igen och kurade ihop sig och somnade. Maja låg under soffan. Jag la mig ner på golvet och gosade med Maja som kurrade högt och ljudligt, som för att lugna sig själv. Vi kunde sedan äta vår kvällsmat i lugn och ro medan båda katterna låg och sov i transportburen och under soffan. Husse tog en vända in i matrummet och gosade med Maja under soffan. Maja vältrade sig och kurrade som en toka. Kolfart tittade nästan avundsjukt på dom. När husse gosade med Kolfart också kröp Maja, med gladsvansen uppe, nästan ända fram till Kolfart men vände tillbaka under soffan i sista stund.
När klockan blev nio ville jag se ett TV-program och flyttade mig från köket till TV-rummet. Husse satt kvar i köket. Efter en liten stund kom Maja in i TV-rummet och kröp in under den röda soffan där jag satt. Det tog en stund till innan Kolfart dök upp och Maja fräste iväg in under den gamla grammofonen. Där låg hon och fräste åt honom en liten stund. Han vände snart därifrån och gick ut ur rummet. Husse stängde dörrarna och nu är dom särbos för natten igen.

Puh! sa matten och hussen. Det gick bra!   


5 kommentarer:

  1. Tjejer! :-) Jag är säker på att ni kan låta nätdörren vara öppen under natten. Detta låter så himla likt Nisse och mammas katta. Det brukar sluta med att de jagar varandra som vildingar under en natt och faktiskt har roligt (har spionerat på dem) när inga människor finns med.

    De blir nog såta vänner när K lär sig att inte dundra fram som en buffelhjord och G taggar ner lite. Ni gör ett toppenjobb och jag håller tummarna!

    SvaraRadera
  2. Framsteg! Så spinnande att läsa om hur det utvecklar sig! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Jippie!!! Ytterligare ett stort kliv framåt!! Det här är ju värsta thrillern!!

    SvaraRadera
  4. Gemensamma måltider är ett bra tecken, tror vi. Kul att det funkade utan skyddsnätet. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Vad spinnande det här är!!! :)

    Nosbuffar

    SvaraRadera