söndag 13 januari 2013

Tjugi knutar

Idag gör mattar och hussar tjugi knutar och tar bort julen.
Jag har hjälpt till jag också. Att ta bort julstjärnorna i fönstren.
Noskontroll av alla delar. Kollade så allt fanns med. Sladdens sittbärighet fick full pott. Isärskruvningen av foten och stativet fungerade sådär. Husse hade skruvat ihop lite hårt så matte fick ropa på honom för att skruva isär den ena foten.
Kattongkontrollen är viktigt när man stoppar tillbaka julstjärnorna i sina lådor. Dom ska ju ligga där ända tills nästa jul och då är det viktigt att dom ligger stadigt och bra där. För säkerhets skull gjorde jag både sitt-och liggkontroll av stjärnlådan.
Under tiden jag utförde liggkontrollen av lådan kom matte och husse på att man kunde fortsätta använda stjärnfötterna hela året och sätta andra lampskärmar på dom istället. Så, precis när jag var färdig med min kattongkontroll och det var dags att lägga ner alltihopa så skruvade matte ihop fötterna igen. Nu ligger alltså bara själva pappersstjärnorna i lådorna istället.
Vi får väl se hur länge dom där fötterna får stå i fönstren. Maja och jag har funderingar på att fixa fågelspaning i där istället. Och då får det inte plats några lampor. Vi ska fundera på det lite först.
 

 
Precis där lampfoten står skulle det vara perfekt för fjäderkotlettspaning.
 
~ Kolfart ~

4 kommentarer:

 1. Viktigt att man är med så det blir rätt! Plats för spaning behövs alltid så det är givet att den där foten ska bort! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Som kattongexpert måste man ju hålla koll. Maja och jag kanske testar det där med spaningen någon dag i lugn och ro.
   Buff!

   Radera
 2. Här har matte också plockat bort julsakerna. Och så har den knasiga människan belamrat bordet med massa saker som ska bäras undan.
  Bordet som vi ligger på och spanar ut genom fönstret. *fnys* Tanklöst av matte. NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man ju inte göra. Fy på sig, matten! *klös*
   Bara att hoppa i kattongerna och köra race på bordet så allt ramlar ner.
   NosGos tebax!

   Radera