torsdag 22 december 2016

Matte och husse på musjakt

Idag har husse och matte varit på musjakt. Vi fick inte hjälpa till. Det var matte som upptäckte att det hade varit en mus och knaprat på fågelmaten i skrubben. Husse har sagt att mössen inte kan komma in där, men nu fick matte rätt. Vi fick nosa lite i skrubben och visst luktade det misstänkt men vi hittade ingen mus.
Först började dom plocka ut saker ur skrubben och hittade musbajsar lite här och där. Sen tyckte husse att han såg en mus och så plockade dom ut mer saker. Sen dammsugade husse överallt och snokade med ficklampa vart det kunde komma in muslingar. Till slut hittade han ett hål vid tröskeln där dom kunde komma in. Han stoppade folie i hålet och spikade en liten bräda över hålet.
Så började dom stoppa tillbaka saker i skrubben och då såg plötsligt husse musen igen! Den hade legat och gömt sig någonstans ändå den uslingen. Matte fick hämta en hink och husse stängde in sig i skrubben. Matte höll koll på utsidan så inte musens skulle smita ut under dörren. Den försökte smita flera gånger, men matte var där med foten och skrämde tillbaka den in i skrubben. Efter flera försök så fick husse hinken över musen. Sen tog han en tunn pappskiva och smög in den under hinken och vände på hela paketet snabbt som blixten så musen inte skulle hinna smita ut. Sen skyndade han sig ut med hinken och skickade iväg musen utanför staketet.
Nu hoppas dom att den inte hittar tillbaka till huset igen och att folien ska hjälpa till att hålla muslingarna borta från skrubben.

Matte har köpt en ny bok lagom till jul. Tuffe och jag av Anders Johansson. Det var en fin julklapp. Nu ska vi gosa ner oss med matten och läsa hela julhelgen.
God Jul alla kattvänner!


2 kommentarer:

  1. Oj vad spinnande! Synd att ni inte fick vara med! God Jul på er! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Jagade dem musling utan er? Hade ni fått vara med från början hade det garanterat gått mycket fortare och inte hade ni missat den inte. Och sen att slänga ut den? Kunde inte ni ha fått den i julklapp?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera