fredag 6 april 2012

Nyfiken

Maja är en nyfiken katt som gärna undersöker saker. Härom dagen var hon väldigt nyfiken på mattes fötter när hon låg på kökssoffan och vippade med tårna.



Att hon är intresserad av blommor har vi ju sett tidigare och speciellt intresserad är hon av Paradisträdet eller crassulan. Idag ville hon tydligen väldigt gärna ha tag på ett blad och lyckades väldigt bra med det. Det blev många blad som lossnade så det räckte både till Maja och Kolfart.


Paradisträdet brukar normalt stå ovanpå pallen till vänster. Hur hon lyckades få den att hamna så där långt ifrån vet bara hon själv. Rädd blev hon och gömde sig under soffan i matrummet som ligger i den andra halvan av huset. 
Idag försöker husse snickra ihop en nätdörr som vi tänker testa att sätta mellan matrum och kök. Där kan katterna mötas, lukta på och se varandra utan att behöva slåss.

3 kommentarer:

 1. Klart som tonfisksspad att man måste utforska ALLT i sitt nya hem :)
  Snyggt jobbat Maja att lyckas välta det STORA pengaträdet !
  GLAD PÅSK på er :)

  SvaraRadera
 2. GladPåskMjau!
  Efter allt Wikkibloggstrul tidigare, så tappade jag totalt klöstaget om vilka jag redan jamat påskhälsning till! Så här kommer för säkerhets skull en idag också! PåskTassKram Wikki & PåskMysKurr Nova

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra att söta Maja har tassrna fulla med att utforska sin omgivning. Hoppas det går bra med nätdörren och att de snart blir kompisar. Ni får ha en riktigt god fortsättning på påsken!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera