måndag 25 april 2011

Avmaskning igen

De senaste två-tre dagarna har Kolfart kräkts lite igen. Vi har trott att det varit hårbollar som har varit orsaken eller möjligen att han sympatiserat med hulken Isak hos Stationskatterna, men idag visade det sig att det fanns mask i kräket igen.
En halv Milbemax serverades tillsammans med torrfodret och slurpades in av Kolfart utan problem. Det är ganska precis två månader sedan förra avmaskningen och han har inte varit utomhus på hela tiden, så man blir ju lite fundersam över var masken kommer ifrån. När man läser på Milbemax hemsida ser man att spolmaskens ägg faktiskt kan överleva i åratal såväl ute som inne. Med den mängd mask han hade då han kom in är det kanske inte så konstigt om han får ett återfall efter två månader.

7 kommentarer:

  1. Skönt att meducinen gick ner. Hoppas att han blir av med dem nu. nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att det gick smidigt med tabletten. Hoppas larvpellarna i magen ger sig av nu! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Usch- och fyjam för mask i magen! Imponerade att han åt medicinen, jag brukar ha synpunkter på smaken.

    SvaraRadera
  4. Jag är också imponerad över att han bara tuggar i sig tabletten tillsammans med några torrisar.
    I min kattvärld har maskmedel eller egentligen alla mediciner i tablettform varit lika med ångest, skrik, frääs, klöös, bläääk, skum, spott och suck! Lizas p-piller däremot slank lätt ner varje vecka i en preparerad räka. Men det här säger bara slurp och svälj, rätt upp och ner. Duttig Kolfartbubbe!

    SvaraRadera
  5. Det är verkligen hjärtevärmande att läsa om era gemensamma framsteg! Tittar in så gott som dagligen för att följa med. Ljuvligt!

    SvaraRadera
  6. Jag blir lika förundrad och pälsvarm varje gång jag går in och läser om Kolfarts fantasstiska framsteg! Skönt att pillret slank ner utan problem. Mask i magen låter inget skoj.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Jag tror faktiskt att det står på Milbemaxasken att man ska avmaska två gånger med ett par veckors mellanrum. Det är ju så att första gången tar man bort den levande masken, men äggen dör inte. När de kläckts måsta man avmaska igen. Roligt att det verkar gå så bra för Kolfart.

    SvaraRadera