fredag 29 april 2011

Halsband

Tänk att det ska vara så svårt att ta några bra bilder på Kolfart. Endera rör han på sig så bilderna blir suddiga eller så är det för mörkt så bilderna blir grumliga utan blixt eller totalt överexponerade med blixt.
Han har fått ett fint halsband som vi tänkte visa upp i bloggen, men tyvärr, ingen bild blev bra. Halsbandet är knalligt neongrönt med små reflexkatter på.
På den här bilden ser man i alla fall lite av den knalliga färgen som lyser upp snyggt mot hans svarta päls.
Förvånansvärt är att han inte protesterade alls när jag satte bandet runt hans hals. Jag trodde absolut att det skulle bli en sprattelkatt av honom då, men icke. Han bryr sig inte ett dugg. Kan det vara så att han har haft halsband förr?

Man ser också det vi tror är en frostskada på hans ena öra. Det är som en brun fläck på ovansidan och det växer ingen päls där.

Här har han också halsbandet på sig men det syns inte. Däremot syns flikarna i hans öron ganska tydligt. Krigsskador och kanske frysskador sedan i vintras.
Det syns också att han har fått upp lite glans i pälsen. Det hade han inte när han kom in i vintras. Han är fortfarande lite mjällig, men den kärva torra pälsen han hade när han kom in finns inte kvar. Nu är pälsen nästan lite 'flygig' istället.
Hans trampdynor är torra, skorviga och grå och han halkar ofta och glider på golvet när han tar fart och springer. Jag hoppas att de ska mjukna med tiden nu när han slipper vara ute och frysa om tassarna.

11 kommentarer:

  1. Fint grönt halsband och mat på Gröna Anna-tallrik! Ingen hejd på lyxen! *fniss Du har nog rätt - han har nog haft halsband förr. Det brukar bli ett jamarns hallå med halsband och selar! (Jag får inte på vare sig Kajsa eller Maurice något liknande). Har du testat sådan där tassalva som man använder till hundar på vintern?

    Han är ju så vacker, lille Kolfart! Han blir nog riktigt fluffig och fin snart!!

    puss&kram
    Maurices & Kajsas slav
    lillie

    SvaraRadera
  2. Lillie Klart man måste servera maten med lite stil till en sån stilig herre *blink*. Tassalva för skällisar kan kanske vara något att testa. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Jättefint supergrönt halsband du fått Kolfart !
    Matte säger att det är JÄTTE svårt att ta bra kort på just svarta katter. Hon bör väl veta som haft en svart misse i 17 1/2 år han hette Sixten. Jag träffade aldrig honom för han for till katthimlen innan jag flyttade hit.
    Tipset från Lillie om tassesalvan låter bra tycker jag och matte :)
    Trevig helg !

    SvaraRadera
  4. Men tänk att han kan ha halsband! Häftigt!Svarta katter ska visst vara svåra att fota. Vi tycker att bilderna är bra. det är jättekul att få se bilder på Kolfart. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Grönt halsband passar ju jättefint på stilig, svart kille!

    Tassalva är ett bra tips, och det finns på apoteket. Vår husse har det (fniss). De hade nämligen inte försvarets hudsalva på kronans droghandel, men de hade tassalva och det innehåller samma! :-)

    SvaraRadera
  6. Det syns att Kolfarts päls glänser! Trampdynorna ska väl bli mjuka och fina så småningom, hoppas vi. Tassalva låter som ett bra tips. Matte håller med om att svarta kissar kan vara en utmaning att fota. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Åh Kolfart vad snygg du är! Grönt klär dig verkligen!
    Fortsatt skön Valborg, allesammans!
    TassKram Wikki

    SvaraRadera
  8. Sambo och Roxy1 maj 2011 kl. 11:51

    Det KAN inte bli dåliga bilder på en så STILIG Kolfart!! Och tänk att det inte var problem ta på halsband. Matte har utan framgång försökt "klä på" oss. Gissa vilka som bestämmer i vårt hus??!

    SvaraRadera
  9. Helt svarta katter är svåra att fotografera, men ni lyckas bra tycker jag.

    Härligt att hans päls börjar blänka, det tyder på att han mår bra igen.

    Nosgos

    SvaraRadera
  10. Vad stilig du är! Svart som natten. ^^ Ha en bra dag! /Nosgos

    SvaraRadera
  11. Det där halsbandet passar honom perfekt. Puma var riktigt krumbuktande första gången han fick halsband på, men nu funkar det fint. Sixten har också ställen på örat där det inte växer ngn päls, det beror på skador han haft där. Han får även lite samma problem som Kolfart med pälsen på sommaren då den blir himla tjock, mjällig och ibland glanslös, det fixar sig ganksa snart med lite underhåll såsom kammning.

    SvaraRadera