fredag 11 mars 2011

Inspektionsrunda

Igår kväll tog sig Kolfart en liten inspektionsrunda på övre våningen. Vi satt båda och tittade på TV när det knakade lite misstänkt i trappan. Så kom han upp, den lilla svarta, tittade sig omkring och valde sedan att gå runt trappen och undersöka vårt sovrum. Han ställde sig i sovrumsdörren och funderade en stund på om han skulle våga gå genom TV-rummet. Så vände han och gick tillbaka runt trappan och in i kontoret på sin inspektionsrunda. När den var klar tittade han på oss i TV-rummet och tog sedan trappan ner till nedre våningen igen där han höll sig resten av kvällen.
I natt lämnade vi dörren till våning två öppen utifall han skulle vilja ta en runda igen. Det verkar inte som om han tagit den chansen. Strax efter att jag hade gått till sängs hörde jag däremot att han krafsade och öppnade innerdörren till ytterdörren och jamade några gånger. Härligt att höra hans röst! :) Jag har nästan trott att han är stum, för han har inte sagt ett ljud sedan han kom in. Han har ju varit inomhus nu i 14 dagar så det är inte att undra på att han vill gå ut.
Jag vet inte när vi ska häva utegångsförbudet, men det känns inte riktigt aktuellt ännu att släppa ut honom och definitivt inte mitt i natten.
   

5 kommentarer:

  1. Vad kul att han börjar vilja titta runt! Det kan nog vara klokt att vara inne ett bra tag så att han inte försvinner iväg på romantiska äventyr så här i mars.Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Allt verkar gå bara bra, men det är nog helt rätt att han får känna sig riktigt trygg och hemmastadd innan det är dags för utevistelse. Önskar er en trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Skoj att Kolfart är runt på upptäcktsfärd i huset! Säkert börjar han längta ut lite, men precis som du tycker vi att man kan avvakta med det. Ha en trevlig helg! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Det låter som en mysig katt, med lite reservation mot er. Klokt att inte släppa ut honom i mörka natten.
    Tror jag aldrig du kommer göra heller. Snart vill han nog sova mer er.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Nej, vi släpper nog inte ut honom innan vi kommit iväg till veterinären med honom. Om han inte blir skogstokig och vänder uppåner på huset förstås, men det tror jag inte. Han verkar vara en stillsam individ.
    Mysigt är det att han vågar undersöka huset när vi är hemma.

    SvaraRadera