lördag 19 mars 2011

Kolfarts hus

Magen är det lite si och så med. Bajset har korvat till sig bra, men nu har han börjat kräkas istället. Trodde först det berodde på för mycket torrfoder och för lite vätska, men det visar sig att även blötfodret åker ut. Vår uppfattning är att kräkandet började i och med att vi började använda Fortiflora. Kan Fortiflora vara för kraftigt? På menyn står just nu
Blötfoder: Pussi med viltsmak.
Torrisar: Kunglig kaninmat för känsliga magar (serveras i mindre portioner eftersom han slukar allt).
Till natten har jag de senaste dagarna fördelat en påse Fortiflora både på den blöta och den torra maten.
Vatten finns att dricka på två ställen i huset (ett ställe använder Kolfart mer än det andra).

Idag har han legat nästan hela dagen i transportburen. Ibland på sidan, ibland med hakan utsträckt över kanten. Hussen tog fram kameran och fick ta en bild. Solen sken tydligen in lite där så det blev nog varmt och skönt.





När matten kom hem från jobbet mumsade Kolfart i sig det sista av morgonmaten och gick sedan upp på
övre våningen. Där visade det sig att han hade hittat sitt hus :) Yeeey!


7 kommentarer:

  1. Ojdå, vad tråkigt att magen gnölar lite fortfarande. :( Kolfart verkar hyfsat pigg för övrigt och dricker tydligen bra, så vi hoppas på att magen lugnar sig. Vilka mysiga krypin Kolfart har. Buren mitt i bästa solstrimman och ett spännande gömställe i klösträdet. Då kan man vara med, fast ändå lite ifred. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt att läsa om Kolfarts framsteg! *kurr* Man blir alldeles varm i hjärtat och pälsen. Kan det vara så att Kolfart äter maten för fort? Min kompis Wilma kräks ofta om hon äter för fort, hon har alltid varit väldigt känslig för det. (hon är 11 år)
    Det lugnar förhoppningsvis ned sig för Kolfart med tiden när han känner sig tryggare och ser att det kommer ny mat varje dag och att ingen annan äter upp den för han. Vi håller tassarna för att magen blir bättre!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Ser ut som Kolfart börjar känna sig riktigt hemma. Snygging! Hoppas att det löser sig med kräkningarna snart. Vi är så facinerade över att det är så stora framsteg hela tiden. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Härligt att han verkar trivas trots problem med matsmältningen.

    SvaraRadera
  5. Oj oj stackars dig Kolfart - menade ju väl med Fortifloran - men ta det lugnt med det om magen stökar...? Kanske bäst att åka till veterinären och försöka undersöka - men inte lätt när man är en rädd kisse?!
    Vilket fint hus du hittat, vännen! NosPussar Wikki

    SvaraRadera
  6. Har bara läst gott om Fortifloran överallt och trodde det skulle vara dundermedicin för Kolfarts mage. I natt hoppade vi över det. En liten kräkpöl hittade vi i morse. Inget mera kräk hittills idag. Vi låter bli Fortifloran i natt också så får vi se hur det går. Minskar också på portionerna lite eftersom han gärna tömmer skålarna varje gång han äter.
    Kurr o burr, nosbuffar och nospussar.

    SvaraRadera
  7. Men lilla gubben då. Inte kul att inte vara bra i magen. :( Hoppas det blir bättre riktigt fort!

    Skickar lite spinnhealing härifrån.

    Nosgos

    SvaraRadera