onsdag 8 juni 2011

Återbesök

Idag fick Kolfart komma på återbesök till Smådjurskliniken. Resan dit gick jättebra. Vi Feliwayade bur och bil före resan och täckte över buren när vi åkte. Han försökte bara krafsa sig ut genom golvet en gång eller så kanske han bäddade lite skönt. Sen låg han lugnt hela resan.
På kliniken var han helt cool. Vilken katt! Andra katter jag haft har kämpat hårt för att komma därifrån så fort som möjligt. Kolfart ligger stilla och är helt cool på bordet.


Zigge Kolfart 
i transportburen på Smådjurskliniken.
 Veterinären undersökte kroppen och kände och klämde på magen och halsen och tittade i munnen flera gånger och han gjorde inte det minsta motstånd.
Veterinären blev ganska förvånad över hans tillstånd och det verkade som om hon aldrig sett något liknande. Hon kallade på ytterligare en sköterska som också fick känna och klämma och även en djurvårdare slöt upp och kollade Kolfart. De såg att han var svälld och trång i halsen och kände en stelhet eller att han var fast i hullet runt halsen och nacken. Det finns liksom inget nackskinn att ta tag i. De diskuterade om det kunde vara reaktion på vaccinet eller möjligen en reaktion på Metacam (smärtstillande medel). Jag tror till och med att de ringde den veterinär som utförde vaccinationen i onsdags och pratade med henne.
Till slut bestämde de sig för att ge honom en cortisoninjektion idag och se om han reagerar på den tills i morgon då vi får komma på återbesök igen. Har han reagerat på cortisonet får han en till injektion i morgon. Vi fick också köpa några burkar Hill's a/d mousse som har lite bättre sammansättning än den feta moussen vi har matat honom med hittills. Jag kan lova att han mumsade i sig en halv burk på en gång när vi kom hem.
Resan hem gick hur bra som helst. Han låg alldeles stilla i buren, utan burskynket. Nu behöver vi nog inte oroa oss för bilresor med Kolfart längre. Han vet att det inte är farligt.

9 kommentarer:

 1. Fina, fina Kolfart! Han har verkligen blivit stans coolaste katt erat lilla lakritstroll! *ler ända ut i morrisarna* Skönt att besöket gick bra och hoppas cortisonet hjälper. Vi väntar med spänning på morgondagens rapport efter återbesöket.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Metacam blev Gustav sjuk av, men mera att han slutade äta och blev slö. Vad skönt att han inte blir så rädd, varken i bilen eller hos veterinären. Det underlättar verkligen!

  SvaraRadera
 3. Djupt imponerad över ditt lugn hos Stickisen och i Brummisen.
  Nu hoppas vi att cortisonet hjälper.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar katt du är Kolfart! Stencool. Hoppas att cortisonet hjälper fort så att du blir riktigt pigg igen. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. En eloge till hans förnuftiga mänskliga sambosar. Hoppas att cortisonet hjälper. Hills A/d är jättebra.

  Min katt är oftast likadan hos veterinären. Cool.

  SvaraRadera
 6. Coolingen Kolfart!! Maurice och Kajsa skulle behöva en hel del av det där coola... I synnerhet hos veterinären.

  Hoppas att cortisonet funkar! Stackars lilla trollet!!

  SvaraRadera
 7. Sambo och Roxy8 juni 2011 20:57

  Käraste lille vännen. SÅ duktig. Hoppas verkligen cortisonet hjälper. Och tänk att det gick så bra med bilåkningen. Han verkar lita blint på er!
  Håller tassarna

  SvaraRadera
 8. Att det går så bra i bilen! Vi är djupt imponerade, för här sjunger vi högljudda serenader när det är dags för bilturen till veterinären. Vi håller tassarna för att cortisonet hjälper. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Tack för alla hållna tassar! :)
  Allt gick bra idag. Bilåkning och veterinärer är inga farliga grejer nu. Fast att sitta i buren är tråkigt.
  Tillståndet förbryllar alla stickisar. Metacam är nog inte orsaken. Möjligen narkosmedlet men mest tror vi på vaccinet.
  Nosbuff!

  SvaraRadera