onsdag 15 juni 2011

Så duktig!

Vilken katt han är Kolfart! Han är så duktig att ta medicinen så det är helt fankattiskt. Har aldrig varit med om något liknande i kattväg. Cortisonet (Prednisolon) är en tablett som vi pulveriserar och blandar med moussen. Den slinker ner hur bra som helst. Nom, nom, nom, slick och slurp.
Vetrimoxin är en pasta som ges i 3 ml doser. Pastan ligger förpackad i stora sprutor. Vi testade att blanda det med maten också men då gick det trögt. Bäst går det om jag plockar upp Kolfart i famnen och lägger honom som en bäbis. Husse öppnar munnen på honom och spruttar in dosen. Lite sprattel blir det just när husse kommer med sprutan, men han använder inga hårda klor. Det är mjuka tassar som sprattlar. När han har fått pastan i munnen gosar vi lite och sätter ner honom så han får svälja och tvätta sig om nosen.
Kolfarts föregångare, både Liza och Felicia, fick också antibiotika när dom var sjuka. Då var det en mindre kamp varje gång klegget skulle in i munnen. Sen flydde dom fältet så snart vi släppte taget. Kolfart stannar kvar och är lugn. Det är så skönt att slippa strida och hålla hårt. Lilla goa svarta lakritstroll.
I kväll knaprade han i sig ganska många torrisar innan dom hunnit bli riktigt genomblötta där dom låg i vatten på ett fat. Vågar vi hoppas att det börjar rätta till sig igen? 

5 kommentarer:

 1. Det är en märklig kisse som adopterad er! Om jag trodde på att saker har en mening, så skulle jag tro att det lilla lakritstrollet bara väntat på att få komma in till just er. Hoppas verkligen att han mår bättre snart! Här håller vi alla tummar och sporrar för att det har vänt och att han snart är helt frisk och kry igen.

  nosgos å allt sånt
  Maurice, Kajsa och deras slav lillie

  SvaraRadera
 2. yt54rxz

  (En hälsning från ett annat litet lakritstroll som tassade över tangentbordet. Hoppas att Kolfart kan förstå, för vår matte gör det INTE.) ;) Fantastiskt att det går såpass smidigt att få medicinen att slinka ned. Kolfart måste vara en cool kille och ha ett grundmurat förtroende för er.Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Att ge medicin kan verkligen vara svettigt, det är min erfarenhet också. Förstår att det känns som en stor lättnad att det går så bra med Kolfart! Hoppas nu att nästa rapport blir ännu mer positiv! Men så bra att han börjat äta i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Bravo Kolfart! Duktig katt som kan ta meducinen.

  Hoppas du snart är pigg som en lärka igen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Kolfart är fantastisk. Skönt att det går så bra med meducinen. Verkar ju som Kolfart mår lite bättre när han äter lite torrfoder utan att de är jättemjuka. Nosbuff

  SvaraRadera