fredag 3 juni 2011

Det går åt rätt håll

Idag ser ögonen lite bättre ut, men dom ser lite matta och trötta ut. Han åt lite gelé i morse igen men ratade torrmaten helt. Husse ringde Smådjurskliniken och dom svarade där att han inte haft någon tub i halsen under narkosen. Däremot trodde dom att det kan vara en reaktion på vaccinet. I alla fall ögonen och nysningarna. Narkosen finns kanske fortfarande kvar i kroppen det kan också inverka. Dom trodde också att eftersom han verkar pigg i övrigt och dricker vatten och går på lådan så kommer han nog igång med ätandet snart igen. Dom tyckte också att vi kunde försöka ge lite mjukare mat, paté eller liknande.
Vi hoppade in i bilen och åkte till Granngården och köpte Gourmetmat, laxmousse, kycklingpaté och Royal Canin våtfoder Digest Sensitive och Oral Sensitive. Vi började med den mjukaste i ordningen och serverade genast en portion när vi kom hem. Det gick så här:
Nom, nom, nom.....slick slurp!

10 kommentarer:

 1. Jag hade oxå sagt Nom Nom , slurp slurp om jag fått gourmemat :)
  Skönt att du piggar på dig !

  SvaraRadera
 2. Härligt Kolfart! Då är du snart på banan igen!

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Söta Kolfart är säkert sig själv snart igen! Man blir så glad varje gång man går in här och läser om hur kärleksfulla tvåbeningar han har hittat och som tar väl tass om honom! *kurr*
  Han visste verkligen vilket fint hem han valde....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Mjau, har oroligt läst om Kolfart och hoppas att allt vänder till det bättre för honom nu! Katter kan reagera så olika på narkos, och det verkar som att ni varit kloka och tagit hand om en uppvaknande kisse på bästa sätt!
  När jag var hos veterinären senast och var sövd, så fick jag blinkdroppar i ögonen. Det är ett gel som skyddar hornhinnorna från torrhet, eftersom sövda katter inte alltid blinkar så mycket som behövs. Det joxet kan ibland ligga kvar som lite klet runt ögonen.
  Håller tassarna för dig, Kolfart!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 5. Kolfart är smart... VÄLDIGT smart!!!

  SvaraRadera
 6. Söta, söta Kolfart!
  Snart är han sig själv igen! :)

  Karin i Örebro

  SvaraRadera
 7. Härligt! Å jag had missat att han blivit vaccinerat, kastrerad och öronmärkt - allt på en gång. Missade vaccineringen. Strunt samma, tur att han är på g igen!!!

  SvaraRadera
 8. Lilla goding! Skönt att matlusten börjar komma tillbaka. Tror inte man kan ha det bättre än Kolfart. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Tack alla för värmande och värdefulla kommentarer! Efter laxmoussen busade han omkring lite och gick på lådan men kröp sedan ner i husses säng och somnade där. Där har han sovit i flera timmar! Han har varit fram till matplatsen men inte smakat på någon mat mera. Han har burit upp sin bruna busråtta uppför trappan och "dödat" en liten myntaboll under en busstund i kontoret. Han har djupsovit i mattes famn i minst en timme och nyss sov han i sin skokartong en stund. Nu har han druckit vatten och hänger husse i hasorna och tittar bedjande på honom. Tippar på att det blir knäliggning med gos och tidningsläsning hos husse en stund innan det är dags att sova.
  Kram alla!

  SvaraRadera
 10. Bra jobbat Kolfart!
  Låsas vara hängig ett tag till som kommer du få äta gourmetmat läääänge! ;-)
  Nosbuff

  SvaraRadera