torsdag 9 juni 2011

Meducin mot sjukdom

Dagens besök hos stickisarna gick lika bra som igår. Han stretade emot lite när husse skulle stoppa in honom i buren, men han gav med sig ganska snart. Vi fick träffa en ny veterinär idag och hon undersökte honom likadant som de tidigare gjort. Det var ingen märkbar skillnad på honom idag jämfört med igår och hon var lika förbryllad som de andra sticktanterna över hans tillstånd. Svälld och hård runt hals och nacke och ner över bröstet. Aldrig hade hon sett eller hört talas om något liknande.
Kolfart protesterade inte ett dugg när hon öppnade munnen och hon kommenterade att han var så snäll och medgörlig när det gällde att titta i munnen. Dom tittade på pälsen och kommenterade att den såg matt och fet ut och att han var ju så glansig och fin när han kom in för kastreringen i jämförelse med hur han ser ut nu, en vecka senare. Det enda tillfälle när han protesterade var när det var dags för att kolla temperaturen. Någon febertermometer i rumpan tänkte han minnsann inte släppa in. Han spjärnade emot och försökte vrida sig ur stickisens grepp och protesterade med ett "mjäo". Tyvärr var sticktanterna ihärdiga och han fick ge upp kampen. Tempen visade sig i alla fall vara normal.
Han fick ytterligare en cortisoninjektion och hon skrev ut ett recept på cortisontabletter (Prednisolon) som vi ska ge honom några dagar framöver. Dessutom tog hon kontakt med tillverkaren av vaccinet för att höra om de känner till fler som drabbats av samma reaktion. Hon lovade höra av sig till oss när hon fått besked från tillverkaren, ikväll eller i morgon. Vi ska också stå i kontakt med varandra framöver för att trappa ner cortisondosen om några dagar. Det blir en fortsatt diet på Hills' a/d tillsvidare.
Lilla gosgubben som har varit så duktig både att åka brummis och att vara hos stickisarna. :)
Ikväll är han strängt upptagen med sin nya hobby. Att spana in fjäderkotlettarna i lärkträdet utanför myggfönstret.

10 kommentarer:

 1. Verkar vara bra vettisar. Hoppas nu att cortisonet börjar verka ordentligt så att Kolfart blir piggelin igen. Kolla fjäderkotletter gillar vi också.Vi tänker mycket på er.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Sambos och Roxys matte9 juni 2011 22:01

  Det låter så konstigt.. jag kan ingenting om vaccinationer eller djursjukvård egentligen, men undrar om dom misstänker vaccinet i sig, eller kan man ha träffat en nerv eller så med sprutan? Stackars liten ZK.

  SvaraRadera
 3. Så konstigt alltihop. Men han är så pigg att han sitter och spanar, alltid något. Man får vara glad för det som är positivt.
  Tänker på er och hoppas att det snart vänder!

  SvaraRadera
 4. Väldigt skumt alltihop. Å han har inte varit ute och slagits, blivit biten eller stungen, eller ätit något dumt heller ju... (Funderar högt). Inte tuggar han på växter inomhus heller? Ho hummm.
  All välgång och snabbt tillfriskande.

  SvaraRadera
 5. Så märkligt det är - och det låter för mycket för att vara en hård böld (dessutom borde han ju haft feber då). Hoppas att veterinären har något svar snart! Här tycker kissarna synd om honom som får äta hills a/d - de tycker att det smakar apa. Tyvärr...

  Hoppas att han mår bättre snart och kan mumsa i sig RIKTIGA gottisar och får tillbaka sitt "go".

  nosgos å buff, gottisar å råttisar
  M&K och slaven lillie

  SvaraRadera
 6. Men lilla hjärtat, nu får du bli bra!

  Husse misstänker att ni googlat mycket, men husse hittade detta:
  http://www.aisti.info/swe/poliklinik/vaccinering_av_katt.html

  Läs "Är det riskfritt att låta vaccinera katten?"

  Nosbuff från M&M

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco:
  Jättebra vettisar tycker vi också. Engagerade och intresserade och bryr sig om både oss och Kolfart.
  Känns bra när dom är flera som tittar och funderar.
  Nosbuffar

  Sambo och Roxy:
  Det där med en nerv har jag också tänkt på men inte frågat.
  Kurr o spinn

  Katten Gustav:
  Ja, han håller i stort sett igång precis som tidigare så det känns inte så oroväckande trots allt.
  Tassen!

  KARLAVAGNEN:
  Han har inte varit utomhus sedan den 24 februari. Inte träffat några andra djur alls. Vad vi vet har vi inga dumma växter som han kan ha knaprat på.
  Han har inte knaprat på några växter alls.
  Nosbuff

  lillies lya:
  Nä, någon böld är det inte och inte är det någon inflammation i operationssåret heller.
  Gourmetmoussen var förståss godigare men Hills a/d funkar bra.
  Det där med att få tillbaka hans "go" hoppas vi på också.
  Nosgos & buff, gottisar & råttisar.

  Max och Måns:
  Tack för länken. Jo, jag har googlat på det mesta om vaccinering och har även läst på den aisti-sidan.
  Svullnad är tydligen en känd reaktion, men den brukar ge sig efter 1-2 dygn. Det kan aldrig vara riskfritt att stoppa i sig preparat och sticka hål på kroppen.
  I de allra flesta fall händer inget, men ibland kommer det små speciella individer som vänder uppåner på hela statistiken. Kolfart är nog just en sån speciell katt.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Mjämen stackars dig som fortfarande inte är bra :( Hoppas att kortisonkuren gör nytta !!!

  SvaraRadera
 9. Lilla Kolfart hoppas så du blir bra riktigt fort! Du skall ha det gott och njuta av livet nu ju.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Det måste vara något mycket ovanligt som Kolfart råkat ut för. Nu håller vi tassarna för att det går över fort! Vi är så lättade att höra, att det trots allt finns mat som går att äta trots den dumma svullnaden. Kurr och burr.

  SvaraRadera