måndag 6 juni 2011

Som en inbrottstjuv

Idag har den lille pälsbollen varit lite slö. Lite busig en stund på förmiddagen och sprang som en tok och jagade ALLT. Sen har han varit slö och sovit mest hela dagen. Han har inte varit sugen på något av det vi ställt fram på faten åt honom. Mest nosat och sprätt med tassarna och gått därifrån. Till skafferiet där han vet att kattmaten står, för hungrig är han definitivt. Varje gång skafferidörren öppnats har han slunkit in och nosat på påsarna.
Ikväll gick han till tassgripligheter och tog saken i egna tassar. Han bokstavligen bröt sig in i Whiskaspåsen, stack ner huvudet i påsen och plockade upp några bitar för att sedan spotta ut dom på golvet igen. Vi tänkte att det kanske går bättre att äta om han får tjuva maten, men nej...det funkade inte heller.
Från Whiskaspåsen gick han till påsen med specialmaten vi fick efter kastreringen, Hill's Science Plan Sterilised Cat men med samma resultat. Han klarar inte av att tugga torrisarna.
Matten fick en idé och tog några Whiskaskulor på ett fat, hällde på lite vatten och lät kulorna mjukna lite i vattnet en stund, stoppade in fatet i mikron och körde max 30 sekunder på upptiningsläget, bara så pass att vattnet bubblade lite. Försiktigt så det inte blev för hett. Kulorna mjuknade av behandlingen och titta där... mikrade Whiskaskulor i vatten funkade! Han åt upp hela portionen! :) Ändå var han inte riktigt nöjd så jag gjorde samma sak med en liten portion av Hill's-maten och se där... även halva den portionen gick ner.
I morgon tar jag kontakt med Smådjurskliniken igen, bara för att höra hur länge det här kan eller får hålla på. Vad är "normalt" efter en vaccination? 

7 kommentarer:

 1. Detta låter inte normalt. Inte efter en vaccination. Hmm, bra att du ringer dem imorgon. Denna sortens behandling är precis vad jag fick order om att ge min utsvultna fyra veckors hittekatt i början. Numera är han en treårig 5.5 kg kastrerad katthane. Men det är bra att det fungerar och att han äter. Han vill ju äta. Jag funderar på tandköttsinflammation eller någon vajsing med tänderna? Vi får höra imorgon vad de säger. Han har tur som har er som husse å matte.

  SvaraRadera
 2. Jag har haft tur med mina tre busgrabbar, för vaccinationer (och kastrering) har inte medfört några reaktioner. Därför vet vi inte riktigt vad som räknas som "ovanligt". Veterinären kan säkert ge ett bra svar. Det verkar bara vara mjuk eller uppblött mat som slinker ned, så kanske Karlavagnen har rätt i att något irriterar i munnen? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vi har försökt titta i munnen men ser inget konstigt där. Färgen på tunga och munhåla ser normalrosa ut. Han tvättar sig och lapar vatten normalt och tuggar på skosnöret, råttan och myntabollarna precis som vanligt, med hela gapet och alla tänder. Verkar mera som om "felet" sitter i halsen, svalget.
  Han har ätit kalkonmousse nu ikväll också utan problem. Det bara säger slurp! :)
  Vetten varnade för att kastrater lätt blir överviktiga. Undrar just vad hon menade med det? *blink*

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni får något besked av vettisen. Inte lätt att äta när det gör ont:-(. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Kan inte förstååå vad veterinären menade.... :-)

  SvaraRadera
 6. Vetten tyckte också att det suttit i lite många dagar och att vi skulle komma in med honom för en check. Så det blir en veterinärresa i morgon eftermiddag igen. Håll tassarna för att han håller sig lugn i buren.
  Kurr!

  SvaraRadera
 7. Sambo och Roxy7 juni 2011 21:06

  Såklart vi håller tassarna, både för bilfärden och undersökningen.
  ..och sänder uppmuntrande nosbuffar

  SvaraRadera