söndag 12 juni 2011

Tillståndet oförändrat

På fredag kväll ringde veterinären och meddelade att läkemedelstillverkaren inte kunnat ge några bra svar på vad Kolfarts tillstånd kan bero på heller. Hon tyckte också att han skulle få en antibiotikakur utifall det skulle vara så att det följt med något olämpligt tillsammans med vaccinationsinjektionen och att det blivit någon infektion. Eftersom vi inte skulle vara hemma idag faxade hon receptet till ett apotek i Valbo Köpcentrum där vi kunde hämta ut medicinen under dagen.
Vi kom hem på kvällskvisten igen och serverade genast ett fat med Hills a/d preparerat med Vetrimoxin. Det gick jättebra och han åt upp alltihop. Lite senare serverade vi nästa portion preparerad med Prednisolon, men då gick det lite trögare. Det är ju så varmt nu också så det är inte konstigt om han inte är så matfrisk. Nu har han inte riktigt fått i sig hela dagens dos av cortisonet, men vi hoppas han äter mer under natten.
Från och med i morgon ska vi minska på cortisondosen enligt receptet. Då blir det en tablett per dag några dagar framåt. Vetrimoxinet ska ges i två doser per dag i 7 dagar. Sen är det bara att hålla tassarna för att han inte blir dålig i magen av antibiotikan.
Vi tittade in på Djurboden i Valbo och köpte en liten ny leksak till Kolfart för att pigga upp honom. En pipmus på ett snöre med en pinne. En Play-n-Squeak leksak som har ett elektroniskt inbyggt autentiskt pipljud. Han blev lite fundersam på pipljudet och det tog en stund innan han fattade att det var musen som pep när han tassade på den. I flämtvärmen orkade varken vi eller Kolfart leka så länge men en liten stund blev det i alla fall. Alldels nyss hjälptes vi åt att jaga några malar som Kolfart tuggade i sig och nu sitter han innanför myggfönstret och lyssnar på ugglor och spanar på fladdermössen som flaxar omkring utanför.
Kolfart undersöker den nya Pipmusen.

7 kommentarer:

 1. Den där mussin såg kulig ut :) Krya på dig !

  SvaraRadera
 2. Lilla vännen, nu får vi hoppas att den nya antibiotikatt tar riktigt fort. Bra att han äter lite i alla fall.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Instämmer med ovanstående. Bra att han äter, går på lådan och verkar relativt piggelin i övrigt. God bättring önskar vi!

  SvaraRadera
 4. En massa krya på dig-kurr får du från oss. *spinner* Nu hoppas vi att det vänder snart! Himla tur att ni hittade mat som slank ned i lilla magen, för då får Kolfart i sig både näring och medicin. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Sambo och Roxy12 juni 2011 21:44

  Visst är det märkligt. Mal, flugor, spindlar och andra oaptitliga kryp och flygfän går ner hur lätt som helst, men antibiotika brukar vara omöjligt. Antibiotika som flyger och ger ljud ifrån sig... där har vi en nisch att jobba på!!
  Heja Kolfart. Nu SKA du bli frisk!

  SvaraRadera
 6. Håller tassarna för dig HELA TIDEN! Hoppas på riktigt goda nyheter snart!

  SvaraRadera
 7. Håller tassarna för dig, vännen!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera