söndag 30 december 2012

Vill gå ut!

Idag jamade jag i på skarpen till matte att jag faktiskt VILL gå ut! Matte och husse höll på med det vita fluffet därute och sa nåt om kaos. Maja och jag fick sitta inne och fundilera på vad det var som hade hänt. När matte kom in och hämtade mat till fjäderkotletterna där ute så bestämde jag mig för att jag apselut ville följa med henne ut. Det tog en stund innan matte fattade kalopsen och satte på mig selen. Så stegade jag ut genom dörren, ut i det kalla fluffet utan rädsla, utan tveksamhet.
Maja tittade avundsjukt på mig genom fönstret och jamade vilset: "Vad gör du dääääär!?"
Matte och jag promenerade omkring på gården och jag kollade hur dom hade löst kaoset och dom fick fullt godkänt faktiskt. Sen blev jag tvungen att göra en ordentlig nosologisk kontroll av garaget eftersom det var så länge sen jag var där. Konstaterade att det fattas två brummisar eller så har en av dom krympt till en trampbrummis och bytt färg.... mysko.
Nåjam. Fjäderkotletterna fick sin mat och sen ville jag gå in igen. Maja tog emot i dörren och jamade: "Var har du vaaaaarit!? Borta så läääänge! Mmmmm....  du luktar frisk luft. Kom ska jag tvätta dig. Du har ju smutsat ner dina tassar." Sen kröp vi ihop en stund på soffan och hade det mysigt hon och jag. Varmt och gott.

~ Kolfart ~

11 kommentarer:

 1. Men jisses Amalia , vilket kaos er matte och husse fick ta tass om där utanför !
  Här har det regnat mest hela dagen och varit grått och trist väder = inget utetassar väder alls !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vita fluffet blir liksom packat och hårt när det dimper ner från taket så dom tassade rätt bra där ute.
   Regväder? Uff! Dags att du vässar klorna då tills nästa gång du ska gå ut.

   Radera
 2. Inte så dumt att gå ut en sväng när man vet att man kan gå in i värmen sen. Mysigt att bli tvättad också.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tänk om alla missar kunde få ha det så.
   Nosbuff tebax.

   Radera
 3. Oj, vilket takras att skotta rent efter! Skönt att ni katter var inne i tryggheten och inte riskerade att hamna under raset. Hoppas att du fick en fin promenix i sele, Kolfart. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast lite farligt blev det när matte och jag var ute. På sista bilden i bildspelet ligger det en stor klump kvar på taket. Den klumpen dunsade ner just där matte och jag nyss hade gått när jag gjorde noskontroll på deras skottning. Burr!

   Radera
 4. Tur att du fanns i närheten och kunde inspektera arbetet. Men vart har brummisarna tagit vägen? Detta är som gjort för en uppföljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och husse har fortsatt att hålla efter snöraset på framsidan. Det har jag sett genom fönstret.
   Matte förklarade att de två brummisarna har fått flytta till ett vinterhus nån annanstans så att husse ska få plats att skruva ihop trampbrummisen i vinter och så ska han snickra och måla en hylla där också. Storbrummisarna kommer tillbaka när det blir vår igen.

   Radera
 5. Myyyys ju :)

  God fortsättning på er.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm....jättemys!
   God fortsättning på er också.
   Nosgos!

   Radera
 6. Oj oj... det var ett riktigt kaos. Här har vi också sånt där vitt elände, blött och halkigt. Inte fluffigt alls. Men nu blir det vår snart, har jag bestämt, för det var plusgrader i luften idag!

  SvaraRadera