onsdag 20 maj 2015

På rymmen

Vi har haft kattvakt. Matte och husse har varit på rymmen i en hel vecka och hussemor har bott här i huset med oss. Husse ville inte ha något födelsedagskalas så dom åkte bort istället. Matte säger att dom åkte med en stor fjäderkotlett i plåt och att dom varit i Änglalandet. Det låter farligt! Fjäderkotletter kan man inte lita på. Tänk om dom hade blivit uppätna! Hemska tanke.
Dom har varit i trädgårdar och tittat på blommor i Cornwall och letat bilskrot på en stor veteranbilsmarknad i New Forest.
Matte har i alla fall lugnat oss med att dom hade kattvakt med sig dom också. Och inte vilken kattvakt som helst heller. En av dom mest pålitliga kattvakterna som finns hade dom tagit med sig.
Wikki! Bildbevis finns (klicka på bilden om du inte ser Wikki).

Key-Wikki på Autojumble i Beaulieu.
Två katter har dom sett på resan. En alldeles vit kissemiss som bodde i närheten av hotellet dom bodde på i St. Austell satt där ute och jagade på kvällarna när matte drog för gardinen. Och en svart misse i Mevagissey (åh, vad det rimmade bra då) som gick längs kajkanten i hamnen och tjattrade med eller åt en mås. Tur att matte hade Tom Cox's bok Under the paw med sig annars hade hon nog fått kattabstinens.
Däremot, berättade matte, hade nästan alla tvåbeningar skällisar med sig överallt.
På bilskrotsmarknaden spelade matte in den här filmsnutten med en skällis som hade kul hela dagen. Det var nästan ingen tvåbening som gick förbi honom utan att kicka bollen. En del tvåbeningar köade och väntade på sin tur och en del vände till och med och gick tillbaka. Skällisens matte och husse kunde lugnt hålla på med sin försäljning och skällisen roade sig själv. (Matte ber om ursäkt för det blåsiga ljudet på filmen.)


Vi blev jamarglada när matte och husse kom hem igen igår kväll och i natt har Maja sovit vid mattes knäveck och jag har sovit på mattes arm. Nu är ordningen återställd igen. Kurr och spinn!

2 kommentarer:

 1. Men oj, har de varit på rymmen? Skönt att de är hemma igen så ni kan fylla på era goskonton.
  Grattisjam till husse i efterskott
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi gosar som kattsingen.
   Husse tackar för grattisjamet.
   Kurr!

   Radera