torsdag 4 februari 2016

Kurragömma

Jag är ingen knäkatt jag. Nä... jag har nog bara provat en eller två gånger, korta stunder, under dom år jag bott här. Jag ligger gärna på bordet bredvid husse eller matte när dom tassar på tangenterna eller på mattes arm eller på kudden när hon sover eller i soffan bredvid eller mellan dom när dom tittar på TV. Men aldrig har jag frivilligt legat i deras knä.....förrän nu.
När matte tittar TV sitter hon oftast i soffan under en filt. För någon vecka sedan upptäckte jag att det var ett perfekt gömställe för mig under den där filten.
När jag vill gömma mig för Maja, vara för mig själv och bara kura ihop mig. Då kryper jag under mattes filt och lägger mig i hennes knä och kurrar. Matte och jag har en kurragömma där. Varmt och gott. Om Maja sover någon annanstans, då kan jag ligga där länge. Ibland hittar hon inte mej när hon letar. Men ibland kommer hon och jamar och tjatar och letar och då brukar hon gå tvärs över mattes knä och trampa på mig som ligger där under filten. Hon har ingen hyfs den tjejen. Ingen koll alls. Sen vet hon inte hur man kommer in under filten. Hon försöker och försöker och trampar fram och tillbaka. Nån gång har hon hittat ingången under filten och då kommer hon och stööör mig och då vill inte jag ligga kvar. Då suckar jag och går någon annanstans.

~ Kolfart ~

2 kommentarer:

  1. Vilket bra gömställe du har hittat!
    Bosse och Hasse ligger inte heller i mattes knä, de lägger sig bredvid henne i soffan/sängen när de vill gosa. Jag älskar att ligga i mattes knä en stund, men sen går jag gärna och lägger mig under min egen filt i soffan och sover.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Men visst är det mysigt att ligga sådär! Det gillar vi också! Nosbuffar

    SvaraRadera