torsdag 4 augusti 2011

Mera ute

Matte och husse var borta hela dagen igår och kom hem sent på natten. Det blev mycket gos och mat förståss när vi kom hem, men så mycket bus var det ingen som orkade med just då. Kolfart somnade snällt han också och sov lika länge som matte och husse idag. Idag har vi gått lite på halvfart och mest gäspat. Kolfart har hängt med och tagit det lugnt han också. 

En stund med husse vid datorn.

På kvällskvisten tvättade husse bilen och eftersom vattenslangen ringlar ut genom ytterdörren så fick Kolfart klä på sig selen och gå ut. Länge, länge satt vi på den uppvärmda stentrappan och bara njöt av kvällssolen och spanade på myrorna innan Kolfart faktiskt vågade sig ut på en promenad runt huset igen.



Hallå där nere, myruslingar!

Myrkontroll.

Han nosade på nyponrosen på hörnet och spanade in gräsbrummisen i trädgårdsboden. Han hittade sina gamla musjägarhål och ville självklart krypa in under uthusbodarna, men då räckte plötsligt inte kopplet till av någon underlig anledning. På andra sidan huset hittade vi en död björktrast som husse fick bära bort innan Kolfart hann se den. Den hade nog flugit lite för hårt mot ett fönster. Det hade nog varit mumsigt för Kolfart med självdöd fjäderkotlett men, nej.... vi tyckte inte det.


Nos på ros.
Han hittade sin favoritplats på trappsteget in till vedboden där han satt varje kväll i vintras. Det är något speciellt gosigt med det trappsteget.



Ikväll var det så gosigt att vara ute så efter nära två timmar ute fick vi faktiskt bära in honom.

6 kommentarer:

  1. Det är så roligt att se fina Kolfart, det riktigt strålar om honom och man ser lång väg hur trygg, harmonisk och välmående han ser ut!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Åh, det är Kolfart man skall jama efter om man behöver myrassistans. Coolast i världen är han i alla fall - och vi blir alldeles varma i hjärtat (och lite våta i ögonen) när vi ser bilden av Kolfart och husse vid datorn... Goa lilla tryggisen!

    nosbuff å allt det bästaste
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  3. Jamarns så mysigt det där trappsteget såg ut, det var så jag själv ville springa dit och rulla mig.

    SvaraRadera
  4. Blir alldeles varma. Det är så härligt att se. Kolfart är så vacker och har verkligen hittat hem.Visst var det härligt ute igår. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Man kan riktigt ana vilken sidenmjuk päls Kolfart har. Och så klokt av matte och husse att ta bort fågeln. Men vet ju inte säkert hur den dött. KAnske var det av sjukdom och då kan det hända att en katt som äter en sån fågel också blir sjuk. Det vill ju ingen.

    SvaraRadera
  6. Vilken helt fantastisk päls han har! Det är lika härligt varje gång att se bilder på denna vackra katt!

    SvaraRadera