söndag 21 augusti 2011

Sugen på ute

Vi tycker inte att han har brytt sig så särskilt mycket om det här med att vara ute. Han har verkat rätt nöjd med att vara inomhus. Men....idag bestämde sig Kolfart för att han ville vara ute. Redan efter frukost satte han sig vid dörren och jamade och klöste på ytterdörren. Husse fattade galoppen och klädde på Kolfart selen och gick ut med honom. Det blev en och en halv timmes rundvandring och kontroll av reviret.


Kontroll av skrotbrummis.

Tittut matte!

Ibland är det förenat med vissa problem att gå med katt i sele. Det fick husse uppleva när Kolfart forcerade rabatten och kröp igenom staketet. Matte fick då rycka in och promenera på utsidan om staketet för att överta kopplet.

Husse i rabattdjungeln.

På andra sidan staketet satt Kolfart så fint på en sten.


Provsittning av hörnsten.

Efter en och en halv timme tyckte husse att det var dags att gå in igen. Det tyckte inte Kolfart. Han satte sig vid dörren och jamade igen. Eftersom husse hade en del jobb att göra med att klättra på stegen och fixa till hängrännorna på huset så fick matte sätta sig på stentrappen medan Kolfart placerade sig i skuggan under en rosenbuske och spanade på hussen. När det blev dags för fika fäste vi kopplet på en krok vid trappen och satte oss i trädgården och fikade. Kolfart låg först kvar i rosenbusken men kröp sedan upp på stentrappen och solade sig och vältrade runt några varv och busade med kopplet.
Efter fikastunden var han ganska nöjd med att gå in igen, men hela kvällen har han jamat och vill gärna gå ut igen och igen och igen. Vi har försökt att busa och distrahera honom med diverse bollar och snören, men det duger liksom bara en liten kort stund.

8 kommentarer:

  1. hahaha, Kolfart är en envis liten rackare! Luften är nog full av mysiga dofter och i gräset lurar säkert en hel massa muslingar. Tjocka små muslingar som bara väntar på att Kolfart skall äta upp dem. Förresten så tror jag inte att Kolfart med gott samvete kan låta husse klättra på stegar utan att han övervakar det hela.

    När höststormarna börjar vina runt knutarna, så är det förmodligen inte alls lika kul att gå ut. kanske tycker han att ni behöver mer frisk luft? Människor mår bra av att sitta på en trapp och leka med en katt! :-))

    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  2. Jama om lång promenad! Vad skönt! Det där med jamandet innanför dörren känner matte och husse igen.Vi får alltid mer gos och bus då.Nposbuff

    SvaraRadera
  3. Åh, han låter ju som mig när jag var yngre. Klart man vill vara ute så mycket som möjligt. *kurr*

    SvaraRadera
  4. Det är så härlig ute nu, så vi förstår att Kolfart inte ville gå in i första taget. Buskar och staket är hinder bara för tvåbeningar. De måste ofta ta så krångliga omvägar runt allt. Kolfart visade inget intresse för stegen och husses göromål då? Mattes föräldrar hade en missa, som alltid klättrade upp på taket, om man glömt att flytta bort stegen. Sedan jamade hon ynkligt, för nedför stegar kunde hon inte klättra. Bara upp. Det fick bli räddning av husse ned från taket. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Maurice & Kajsa: Hela sommaren har vi haft ett litet spaningsfönster i kontoret öppet med myggfönster i.
    Kolfart har suttit där och spanat på fjäderkotletter och känt alla sommarens dofter av regn och sol, lyssnat på fågelkvitter, flugor och humlor.
    Nu har vi stängt det fönstret för att det blir så utkylt i huset. Jag tror det är därför han blivit mer sugen på att vara utomhus nu.
    Dui & Deco: Under den långa promenaden blir det ju liksom många stopp då Kolfart lägger sig i gräset och bara spanar och visst blir det mer bus och gos istället för att gå ut.
    Sippo: Husse börjar faktiskt fundera på om Kolfart ska få börja gå ut själv, med halsband men utan koppel. Matte är inte lika sugen på det.
    Findus, Isak & Rasmus: Nä, stegen var inte intressant alls. Burr! Vilken tur att det fanns en snäll husse till tass som kunde hjälpa missan.

    SvaraRadera
  6. Jamars vilka snälla 2beningar du har som tassar efter dig i 1 1/2 timme.
    Men det är du värd. Och att känna gräset mellan trampdynorna är ju så skönt!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Som alla självständiga katter vet Kolfart precis vad han vill. Jag förstår mattes tvekan. Vet inte hur ni bor, men trafik och andra djur kan vara ganska dumma mot små katter. Dessutom blir det snart vinter och då brukar intresset för utevistelser avtal betänkligt.

    SvaraRadera
  8. Max & Måns: Kolfart är värd all tid i världen :) Det är nog lite nyttigt för matte och husse att vara ute ibland också.
    Kattson: Vi bor på landet mellan två farliga vägar. En väg alldeles utanför grindhålet. Fast vi har ju sett hur duktig han var i vintras och kollade in trafiken innan han sprang över vägen, men säker kan man aldrig vara.

    SvaraRadera