torsdag 1 december 2011

Har varit busig idag

Idag har jag varit busig.
Matte och husse har en massa konstiga saker för sig ute runt huset. Hela förra veckan och hela den här veckan har det varit grävmonster och konstiga självlysande gubbar som har trampat omkring och grävt sönder hela gården. Varje morgon och kväll har matte och husse sprungit runt utomhus med ficklampor och lyst och tittat och tittat och jag får bara stanna inne. Okej, några gånger har jag fått gå ut och nosa omkring och kolla så dom inte gräver bort allting.

Jag hjälper dom att kolla upp ritningen ordentligt så dom inte missar  något viktigt.


Idag när dom kom hem från sina jobb kände jag mig lite extra busig prasslade omkring med en papperskasse i hallen under tiden dom åt mat. Och som ni ser har jag ju lagt mattan extra snyggt också.


Sen skulle dom ut och lysa omkring på gården i mörkret igen och då meddelade jag att jag minsann också ville gå ut.
Matte och jag nosade runt hela gården. Jordhögar och gropar överallt och pinnar som sticker upp lite här och där. Konstaterade att min favoritgosros finns kvar och mitt gostrappsteg och mina buskar. Jag vågade mig på att nosa på det stora grävmonstret också och kröp till och med in i monstrets stora gap. Huvva! Man är väl en tuff kisse.
Sen gjorde jag det där jättebusiga. Husse var upptagen med att flytta på brummisen och matte höll kopplet. Först kröp jag ner i en grop alldeles bredvid staketet. Sen kröp jag upp på andra sidan staketet. Matte kunde inte följa med mej så hon höll kopplet så kort hon kunde för att jag skulle vända tillbaka samma väg. Det gjorde inte jag. Istället kröp jag ur selen och försvann ut i svarta mörkret, på andra sidan staketet. Matte lyste med ficklampan för att se vart jag tog vägen. Sen hämtade hon husse och båda två började leta mig. Jag nosade runt lite och sen kröp jag in under grannens vedbod. Hihi. Det var så svart så dom kunde inte se mig alls. Bara mina ögon lyste ibland. Matte trodde hon kunde lura mig med att skramla med en skål med Dentisar. Inte gick jag på det heller. Jag var ju ute efter mususlingar. Efter en lång stund kröp jag fram igen fast på andra sidan vedboden. Där kom husse och lyste på mig. Han kom fram och gosade lite och lyfte upp mig och så fick han gå runt hela staketet och bära mig tillbaka in i huset igen. Jag protesterade inte. 
Inne fick jag faktiskt äta upp alla Dentisarna matte hade lagt i skålen. Sen lagade matte min Kickeroo så jag kunde få mörda den lite igen. Mörda och mörda, jag tvättade den faktiskt noga först, sen gav jag den ett dödligt bett i nacken.
Jag försökte bryta mig ut genom dörren några gånger sen men matte var där och stängde till innerdörren ordentligt och den orkar jag inte öppna. Suck! Jag fick i alla fall nyss jaga en fluga som jag fångade och åt upp.   

10 kommentarer:

 1. Hehe, ja se ni ungkatter. Jag har själv rymt ur selen ett par gånger och varje gång skramlas det med dentisar.

  SvaraRadera
 2. Oj vad det händer saker hos er! Du är så stilig på bilderna, Riktigt busigt att smita ur selen, förstår om matte och husse blev stressade. Skönt att du kom fram och följde med in efter en liten stund. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Att du tordes gå in i grävmonstrets gap! *imponerade* Dentisar är ju jättegott, men om man gett sig ut på mususlingsjakt duger ju inte vad som helst. Matte och husse blev säkert glada när du bestämde att det var dags att gå in igen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. :O Vilken dag!

  Gå in i grävmonstrets mun och sen rymma ur selen!! Jag antar att matte och husse blev nervösa för inte var det lätt att se dig heller i allt det mörka! *tihi*

  Men vi är glada att du bestämde dig för att bli fångad igen! :D

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Men det var väl ingen dålig utdelning på dagen? Kul med lite bus och det är du ju värd eftersom du jobbar så hårt med att kontrollera ritningar och annat.

  SvaraRadera
 6. hahaha, sicken lite buse du är!!! Det är rätt - låt dem inte slappna av *fnissar så morrisarna krullar sig! Snällt av dig att låta dem bära hem dig igen! Du kunde ju dragit iväg med dina människor på en riktig långtur. hahaha

  Fast, oj vad du är modig!!! Vågade du gå in i gapet på ett sånt stort monster!!! *tappade hakor

  nosgos å busegottisar till det allersom stiligaste lakritstrollet i världen
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 7. Halloj Kolfart
  Matte skulle vilja låna bilden där du ligger så blank och fin med din kickeroo till Wikkibloggen, går det bra? Tänkt skriva i morgon om katter och det där att komma in i värmen...
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Wikki: Vassego å låna bilden. NosPussar tebax.

  SvaraRadera
 9. Vilken tuffing du var som vågade klättra in i det där STOORA gapet på grävmonstret !! Det hade jag ALDRIG vågat !!
  Vilken buse du är som smet iväg så där , min matte hade blivit halvt hysterisk om jag gjort det !!
  Vilken snill matte du har som lagade din Girmus igen :)

  SvaraRadera
 10. Ohh..., du ser precis ut som kattvalpen som just nu bor hos mig. Den vill också rymma fast den inte får för sina tvåbenta. Jag får passa dörren varje gång jag ska in eller ut.
  Tass tass!

  SvaraRadera