torsdag 19 april 2012

Maja jamar ut

Jam, jam, jaaam, jaaam, mjaao, mjaooo, meow, mjo, mja, mjää, jam, jao, jamjam, mjaooo, miii....

- Maja- 

Idag har Maja släppt taget. I morse när jag hälsade godmorgon till Maja låg hon i den kattförbjudna blå soffan och tittade på mig som vanligt. Jag la handen bredvid henne en millisekund och lät henne nosa på den. Snabbt flyttade jag handen till hennes kind och döm om min förvåning när hon svarade med att gosa tillbaka. Hon tittade inte på mig, men gosade och ...hörde jag inte ett litet kurr där också. Myyys! Det blev en lång stund med morgongos och jag hade så svårt att slita mig ifrån henne för att åka till jobbet.
Vi åkte inte direkt hem efter jobbet ikväll så katterna fick vara ensamma lite längre än normalt. Jag vet inte om det var det som gjorde det eller om det har hänt något annat idag, men plötsligt började Maja jama och vanka omkring. Kolfart jamade och svarade på andra sidan dörren. Jam, jam, jam, jam...
Jag testade med handen åt Maja igen när hon låg på en stol och hon gosade tillbaka, mer och mer och mer. Hon ville inte sluta. Oj, vad hon tog igen allt gos hon missat sedan hon flyttade hit. Hon jamade och gosade och jamade och gosade.
Husse satt tillsammans med Kolfart på andra sidan nätdörren och tittade på Maja. Vi bytte plats och jag satte mig med Kolfart och husse med Maja med samma resultat. Maja gosade med husse också. Jamade och kurrade!
Kolfart visste inte riktigt hur han skulle hantera situationen. Han gjorde små utfall mot nätdörren ibland när Maja kom nära. Då ryckte hon undan lite och fräste åt honom, men kom snart tillbaka igen. Kolfart backade ibland och ibland klättrade han och försökte krafsa på nätet. Alldeles spänd i hela kroppen och med lite tjock svans.
Vi lät Kolfart vara i köket tillsammans med husse och öppnade alla andra dörrar så att Maja kunde gå runt och undersöka resten av huset. Vi tänkte att hon skulle sluta jama om hon fick lite nya saker att nosa på. Det som hände var att hon sprang uppför trappan och jamade runt några varv på övervåningen. Nosade snabbt igenom rummen uppe och sprang sen ner igen och fortsatte jama.
Nu har vi återgått till den gamla indelningen av rummen för natten, och Maja fortsätter att jama.
Vi vet inte riktigt hur vi ska tolka allt detta jam, lilla stumpan. Vad är det du vill säga oss?

- Matte -
  
 

18 kommentarer:

 1. Nu låter det som den Maja jag känner igen från katthemmet,iallafall gällande gosandet :-) Härligt att hon tinat upp, håller nu tummarna att Kolfart och hon snart blir bästa vänner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu känns det äntligen som att hon har släppt in oss och accepterar oss. Snart får vi nog sällskap när vi sitter i soffan också. :)

   Radera
 2. Visst är hon steriliserad? Ni är fantastiska som fixar deras introducering så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maja är enligt intyg kastrerad så det bör inte vara några vårkänslor hon jamar om.

   Radera
 3. Nu håller vi tassarna att det går åt rätt håll och att ni kan bli lika bra kompisar som oss. :) Nosgos till er båda från oss båda.

  SvaraRadera
 4. Vad underbart det är att läsa sånt här!!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt! Det blev gos med tårarna i ögonen kan jag lova.

   Radera
 5. Känner igen mig, när det började släppa så ville jag aldrig sluta gosa! Det är underbart att få kärlek!/Fjutten

  SvaraRadera
 6. Vi blir ju pricksis rörda när vi läser om Maja! Kolfart om igen! Nästan i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir alldeles tårögd när man känner det där svaret mot handen. :)

   Radera
 7. Så härligt! Vilken underbar känsla! Snart kan ni nog vara tillsammans allihop samtidigt.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, så härligt att hon slappnat av lite. Det blev nästan knägos och maggos ikväll.
   Nosbuff!

   Radera
 8. Mjau, håller tassarna för att Maja snart ska kunna förklara vad hon letar efter - en innätad balkong kanske, ett "ute"!?
  Vad snällt av dig att posta hittekattsbannarn på din blogg! Tack!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tog bort vår balkong för några år sedan eftersom den var rutten och vi har ingen altan att näta in. Att bygga en husnära voljär finns i tanken men kan inte göras i det närmaste. Om Maja letar ett "ute" så får det bli i sele och koppel och det går ju inte än.
   Idéen med hittekattsbandet tycker jag är så bra så den bannern skyltar jag gärna med :)
   Nosgos!

   Radera
 9. Åh vad härligt. Vet hur det är.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 10. Så mysigt att läsa! :D

  SvaraRadera