söndag 24 juni 2012

Bajs, bus och gos

Nu har vi jamat till matte att hon MÅSTE tassa ner nåt i bloggen för nu var det så längesen så vi blir snart bortglömda. Det är så många som har kalasat och partajat och firat födelsedagar under tiden vi har varit otassliga på bloggen så nu får matte gömma sig bakom skämskudden.
Minns inte alla namn men vet att både Sippo, Gustav och Wikki har partajat och Nea, Nova och Skruttlund också. Vi jamar ett jätte stort *GRATTIS* till alla födelsedagsmissar som vi inte har kattulerat på sina födelsedagar.

Matte och husse har haft lite mycket andra saker att göra på sista tiden så det har inte blivit så mycket över för att tassa ner saker här. Först fyllde mattes mamma en massa år - minst 16 kattår - och matte hjälpte henne att baka en massssa bröd en hel vecka. Då var matte hemma med oss hela dagarna och vi kunde mysa och busa lite mellan jäsning och gräddning.
När 16-årskalaset hade varit jobbade matte en vecka och sen kom grävmonstren tillbaka till våran trädgård igen. I slutet på förra året skrev jag om att vi hade grävmonster som gjorde stora hål i trädgården i två veckor. Nu har dom varit här i två veckor igen! Dom har morrat och fräst ute i trädgården, gjort högar och sen har dom plattat till allt och sått gräääääääs och planterat blommor och träd. Gräset är för kort så det går inte att äta än, men snart blir det nog mumsigt. Jag har varit ute om nosat på det och jamat åt det att växa upp.

Maja får inte gå ut (än) men hon sitter i fönstret och spanar.


Maja har gjort bus också. Titta här vad hon har gjort med mattes monsterblommor....


Matte upptäckte dessutom att hon hade använt krukorna som toalåda och dom luktade urk så matte slängde bort blommorna.
Matte och husse tror att det är mitt fel att Maja använt blommorna som toalåda. Jag fattar ingenting jag. Det fanns alltså två lådor som jag ansåg som mina och jag har väl all rätt att bestämma över mina lådor. Maja får väl fixa en egen låda eller..? Båda lådorna stod dessutom inne på min toalett där jag alltid har bajsat så jag tog saken i egna tassar och jagade bort Maja när hon krafsade i mina lådor. Jag hade full koll från två håll. Nu har dom fixat en ny låda med huv som dom har ställt på ett annat ställe, så att jag inte kan ha samma koll på båda lådorna samtidigt. Men gissa vem som bajsade först i den lådan? Jaaaag! *fnisskurr*


När jag inte sitter och håller stenkoll på vad Maja gör, typ så här:


Så händer det att jag håller mig på köksmattan och tar det lite lugnare:


Eller så kollar jag på Blocket tillsammans med husse, om vi ska hitta nåt spinnande att köpa.
Jag har bestämt jamat till Maja att hon får hålla sig på nedre våningen. Och när jag är nere så är det matrummet som gäller för hennes del, helst under soffan. Resten av huset är mitt. Jag hör hur hon busar där nere när jag inte är där och det tillåter jag ibland. I morse till exempel fick hon låna matte en stund och busa med henne i köket. Själv hade jag gosat och sovit på mattes kudde hela natten och ville njuta en stund till tillsammans med husse. Matte filmade lite när hon satt på golvet med Maja.

 

Matte och husse är lite kinkiga och tycker jag bossar för mycket med Maja, men hon ska väl veta sin plats. Ska inte tro att hon kan komma här och komma och jama och åma och kråma sig för min matte och husse hur som helst. Och gömma mina Mymlan-bollar så vi inte hittar dom igen. Näjam, nån ordning får vara.

~ Kolfart ~


4 kommentarer:

 1. Trevligt att du tassar! Tror nog Maja har förstått att det är du som bestämmer..tycker nog att hon kan få använda lådan. Ta tass om er! nosbuff

  SvaraRadera
 2. *vink* *vink*
  Kuligt att äntligen få höra ifrån dig o Maja !
  Du ska vara snill mot Maja , säger min matte.
  Jag tycker nog allt att du gott kan visa henne vem som bestämmer ;-)

  SvaraRadera
 3. Visst är det viktigt att Maja vet vem som bestämmer i huset, men det kanske inte hade gjort SÅÅÅ mycket om hon fått en låda för sig själv? Hon är väldigt söt. Och du är jättestilig!

  SvaraRadera
 4. Snälla matte. Det var världens goaste film. Men tänk på oss vanliga dödliga människor när du slänger i väg garnet, man hoppar ju högt i stolen när Maja hoppar i luften med en duns ner igen. Våra(mitt) hjärtan går igång med racerfart.

  De se så fina ut båda två. Att Kolfart bestämmer är nog inte konstigt. Dottern min har köpt en hund till, men där bestämmer hanen de hade först. Den lilla fröken är inte vatten värd. Kanske är det så i djurens värld. Nu finns inte den äldsta hunden längre så nu får hon nog lite lugn och ro, har inte hört något om det.
  Nosgos till de små sötnosarna och Kramen till er övriga.

  SvaraRadera