måndag 1 april 2013

Farligheter

Maja skrämde nästan morrhåren av oss idag när hon trillade ner från trappräcket och tumlade nerför trappan. Matte och husse har sagt åt oss att vi inte får busa på trappräcket men vi brukar göra det ändå. Nu var inte jag med och höll koll på henne och hon hoppade upp själv, halkade och försökte klänga sig kvar på räcket men tappade taget och dunsade ner i trappan och tumlade ner några steg. Matte satt i kontoret, husse var inne på toaletten och jag var i hallen nere. Alla tre kom vi rusande och kollade så Maja inte hade gjort sig illa. Inget brutet men lite darrig på morrhåren blev hon efter fallet, så kanske hon låter bli att busa på räcket ett tag.
Matte och husse vill gärna ha förslag på hur man kan kattsäkra ett trappräcke utan att göra så mycket åverkan på rummet. Det blir några meter högt på det högsta stället där Maja drullade ner nu. Dom funderar på att bygga en nätvägg, men i taket sitter det en lucka som sotarmurre måste kunna komma åt och klättra in igenom och trappräcket måste sitta kvar.

~ Kolfart ~

5 kommentarer:

 1. Vad läskigt! Tur att det gick bra i alla fall.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Oj, förstår att alla blev lite förskräckta. Skönt att det gick bra för Maja. Tycker nät låter som ett bra förslag. Plexiglas, kanske, men det blir nog tyngre, dyrare och en massa nosavtryck att putsa. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är bara att ett nät eller plexiglas måste sitta på "utsidan" om räcket. Det finns ca 2 cm golv utanför räcket, det är inte mycket att fästa i. Och uppe i taket stöter man på den där takluckan som man inte kan spika för. Klurigt!
   Kurr & burr.

   Radera
 3. Matte säger att det finns ett sprey att köpa på djuraffären som heter cataway. Sprutar man det på trappräcket så vill nog inte katterna hoppa upp där. Fast man får ju spruta lite då och då. Det kanske är värt att prova istället för att bygga om. Lycka till!
  Skönt att det gick bra för Maja i alla fall, så hon inte gjorde illa sig.
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset men matte är tveksam till om sprayen skulle funka. Det är liksom i den ystra leken som hon rusar i full fart och hoppar upp på räcket.
   NosGosar tebax.

   Radera