söndag 5 juni 2011

Gourmetkatten

I morse slank det ner lite laxmousse till frukost igen, men först måste den mikrovärmas lite. Kylskåpskall mousse var inte intressant alls. Vid lunch dög ingenting, ingenting, ingenting. Till kvällsmat dög återigen ingenting. Alla tallrikar blev nosade på men ingenting dög ens att slicka på. Vi testade med laxmousse, torrfoder av olika sorter, Dentabits, Pussi gelé, stekt bacon, räkost, parmesan (en slick) men inget frestade Kolfart. Då öppnade vi en burk Hills' lever och kycklingpaté och vips så mumsade han i sig halva burken! Äntligen!
Nå'n skrev att Kolfart är en smart katt...mmm.... det här får inte bli någon vana. Laxmousse till frukost och paté till middag. Lyxmisse!
Har läst på lite idag om reaktioner på vaccinering och det känns som om det är det som har hänt med vårt lakritstroll. Vaccinet som användes var Nobivac Tricat Novum. Jag har surfat runt och läst i olika diskussionsforum om katter som reagerat just på det här vaccinet. Reaktionerna har varit lite olika men det handlar om hälta, ansiktssvullnad och andningssvårigheter, feber, nysningar, hosta, aptitlöshet och trötthet med mera. Hur lång tid reaktionerna suttit i är lite olika men det rör sig oftast om 1-2 dygn. Läser man på FASS VET om vaccinet så får man också uppfattningen att det rör sig om 1-2 dygn som reaktionerna kan sitta i. Nu har Kolfart varit hängig i tre dygn. Alla texter jag läst om vaccinering handlar om grundvaccinering av kattungar. Kolfart är ju en vuxen katt så reaktionen kan ju te sig annorlunda då. Vi vet ju vad som händer ibland när vi vaccinerar människor mot svininfluensa och liknande.
Första dygnet verkade det som om han liksom hade problem med tungan, halsen eller svalget. Han tryckte ner huvudet mot hakan när han försökte äta. Jag tror det var en svullnad i halsen. Den har nog gett med sig nu men det kan kännas sårigt i halsen. När han äter och dricker vatten nyser han eller hostar. Han känns varm och han sover mycket. De synliga blinkhinnorna visar att det inte står rätt till i kroppen. När han är vaken är han ändå pigg och busig. Den bruna råttan får sig en omgång emellanåt och husse fick en rejäl dask på foten ikväll när han tänkte gå ifrån Kolfart utan att busa efter maten. Då satte dom fart på snörbuset så mattan blev till ett dragspel.

6 kommentarer:

 1. Det låter som om du har rätt i att det är Tricat som är boven i dramat. Maurice reagerade våldsamt på det. Men Kolfart kanske har en sådan där "vanlig" allergisk reaktion, när slemhinnor och sånt svullnar upp. Inte konstigt att det är jobbigt att äta då. Hoppas att han är pigg igen om några dagar!! (*fnissar åt traditionsbundne Kolfarts sätt att daska till husse som frångår rutinerna) vilken going han är!!

  nosgos å allt sånt
  Maurice, Kajsa och deras slav
  lillie

  SvaraRadera
 2. Hmm, inser att jag har haft en himla tur med min katt. Men han verkar ju relativt piggelin trots allt. Kanske ta med honom till veterinären för en efterkoll. Hur ser snittet ut? Det har inte blivit infektion där?

  Log stort när jag såg buffén som ni erbjuder er katt. Jag hade gjort likadant. Kanske inte värmt upp den (har ingen micro).

  Hoppas att han piggar på sig nu.

  SvaraRadera
 3. Lillbubben, nu har han nog gått igenom hela menyn? :) Men självklart vill man erbjuda något som går ned, speciellt när man märker att Kolfart inte är riktigt sitt vanliga jag. Skönt att höra att han är bussugen och inte låter husse slippa undan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Ja det där hur man reagerar på vaccin är ju individuellt kan jag tänka. Bland människor som djur.

  Skönt att han faktiskt låter sig frestas av något av lyxbuffen som dukas upp. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Låter ändå som det går åt rätt håll. Önskar att det gick fortare.Att Kolfart vill leka tycker vi verkar vara ett gott tecken och varför äta "vanlig" mat när man kan få lyxmat! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vaccinationen täcker bland annat Felint herpesvirus (FHV) eller kattsnuva som det också kallas. Om man så bara haft en liten herpesblåsa i sitt liv så minns man det med fasa. Det gör ont! Då förstår man också hur det kan kännas i hans hals när han försöker svälja.
  Nu verkar i alla fall aptiten vara på väg tillbaka, men torrfoder klarar han inte att tugga och svälja, även om han både vill och försöker.

  SvaraRadera