söndag 20 maj 2012

Ett litet ögonblick

- Matte tassar:

Idag har vi ägnat hela dagen åt Kolfart och Maja för att försöka få dom att acceptera tanken att dom numera bor i samma hus.
Vid frukost kopplade vi Kolfart och öppnade nätdörren och gav båda mat samtidigt bredvid varandra på samma sida om dörren. Maja gosade lite snabbt med mig och nappade åt sig några bitar ur matskålen och drog sig sedan undan under soffan i matrummet. Kolfart mumsade i sig sin mat och knaprade sedan lite på Majas mat och gick sedan en vända tillsammans med husse för att kolla resten av Majas rum. Man vet ju aldrig, det kan ju finnas fler inkräktare där eller....?
Maja passade på att knapra i sig lite mer mat när Kolfart var borta, men kröp sedan in under soffan igen.
Kolfart kom tillbaka och Maja smet iväg till ett annat rum och gömde sig under en gammal grammofon. Kolfart tog fart och hängde snabbt efter och så började Majas morr- och frässymfoni. Kolfart sticker in tassen och Maja daskar till och fräser. Kolfart backar och lägger sig en bit ifrån. Så snart han rör sig morrar Maja eller fräser. Kolfart är tyst men är spänd och har full fokus på Maja. Så snart Maja försöker förflytta sig är han jaktberedd och hänger på.
Efter en stund tröttnar Kolfart och tar en kontrollrunda runt i alla rum tillsammans med husse. Han går på lådan, mumsar lite mat, dricker vatten och kommer tillbaka. Kryper närmare Maja in under grammofonen och sträcker ut en tass. Maja fräser och daskar till igen.
Kolfart tröttnar igen och går och hittar på något annat. Busar lite med en boll. Maja flyttar sig tillbaka under soffan i matrummet. Kolfart är där direkt, lägger sig vid tröskeln till rummet och håller koll på Maja.
Vi plockar ut lite godisbitar på golvet emellan katterna. Kolfart äter fort upp så många han kommer åt. Maja är lite försiktigare men kan inte motstå godiset och smyger fram och tar en bit. Då möts dom nos mot nos med bara några decimeter emellan. Maja drar sig tillbaka under soffan och mumsar i sig sin godbit. Smyger fram och kollar om det finns någon mer bit och kryper in under soffan igen. Sen ligger dom där och stirrar på varandra...... långa stunder.
Maja har lugnat ner sig lite och vi behöver inte hejda Kolfart hela tiden men vi känner i luften att om vi skulle släppa Kolfart lös så skulle det med all säkerhet bli en vansinnig jakt både högt och lågt. Därför håller vi honom i koppel än så länge.

Det lilla ögonblicket hände vid kvällsmålet. Katterna hade sovit på var sitt håll och började vakna till liv igen. Kolfart fortfarande kopplad och Maja gick fritt. Husse gick in i skafferiet för att ösa upp maten. Kolfart skyndade dit från sitt håll och Maja kom från sitt håll. Kolfart kurrpratade med Maja och hon svarade. Husse ställde ner två matskålar en bit ifrån varandra. Kolfart började äta ur den ena skålen och Maja gick fram till samma matskål, tryckte pannan mot Kolfarts panna och försökte äta ur samma skål men fick inte tag på maten så hon backade igen och kröp först under soffan men kom sedan fram och åt ur den andra skålen. När Kolfart ätit färdigt kröp han ner i sin bädd och sov på maten. Maja fick äta i fred och kröp sedan in i transportburen och somnade där.

Det känns som om det är Maja som behöver tuffa till sig lite, slappna av och våga komma fram.
Vi stänger nätdörren till natten igen och tar nya tag i morgonbitti. Kanske vågar vi koppla lös Kolfart då.

12 kommentarer:

  1. Sambo och Roxy20 maj 2012 kl. 00:26

    Det BLIR bra! Vi håller tassar och tummar och BEUNDRAR ert tålamod! Nosbuffar till er allihopa

    SvaraRadera
  2. Ni är så kloka, det kommer att bli hur bra som helst! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Vi följer utvecklingen med spänning! Hoppas på nya framgångar idag!/Fjutten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att ni följer oss. Kolfart sover just nu på övervåningen och Maja provsitter hans spanarbord i hallen och tjuvligger i hans bädd.

      Radera
  4. Jag tror att Kolfart borde kopplas loss och att de får ha sina duster. Jag tror det löser sig inom 48 timmar om de får sköta det alldeles själva. Men det är min gutfeeling förståss.

    SvaraRadera
  5. Det är ju så att det skall göras upp om rang i huset nu. Klart och tydligt så att ingen misse missförstår sin plats. Så med lite tålamod och tid är jag övertygad om att det kommer att bli bra.

    Låter bra att ni tar det lite bitvis.

    Nosgos & Kram

    SvaraRadera
  6. Jag tror precis som Karlavagnen att det där måste de få sköta själva så länge det inte blir slagsmål på riktigt allvar. Rangordningen dem emellan kommer de göra upp om förr eller senare på egen hand iallafall. Här morrades det och frästes under lång tid när jag tog hem Alice till Wilma, men jag lät dem vara och även om det var en del smågruff så blev det aldrig allvar och nu är de bästa kompisar.
    Hoppas det går bra och vi ser fram emot framtida rapporter!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Karlavagnen, Nea och Alice: Jo, helt klart måste de själva få styra upp det där med rangordningen. Men eftersom Maja fortfarande är ganska skvittig så känns det som om det triggar Kolfart när hon skvätter iväg i 190. Skulle vi låta 7 kilo Kolfart dundra efter i samma hastighet så känns det lite osäkert vad som händer.
    Kram och nosgosar

    SvaraRadera
  8. Vilka framsteg!!! De pratar och äter nästan tillsammans!!! Det är ju storartat! Åh så duktiga ni är allihop!!! :) jippie!

    SvaraRadera
  9. Bara för att jag inte har fått läsa mina bloggar på jamarlänge händer det massor! Så spinnande det är med Kolfart och Maja! :)

    Nosbuffar

    SvaraRadera