söndag 20 maj 2012

Vilodag

- Matte tassar:
Idag har det varit en lugn vilodag. Båda katterna har tagit det väldigt cooolt och mest sovit. Vi körde samma procedur idag som igår. Kolfart kopplad, nätdörren öppen, mat tillsammans. Båda har ätit och sedan mest hållit sig till sitt. Kolfart fick ett jättebusryck och rusade upp för trappan till sin tunnel, kickeroo och pingisbollarna. Jag lät honom busa av sig ordentligt med att jaga boll och pipmus genom tunneln. Sen somnade han sött i en fåtölj. Maja passade under tiden på att tjuvlåna bädden en stund och så kollade hon in spaningsbordet i hallen också och passade på att jaga lite småflugor där.
När Kolfart vaknade och tog sig ner för trappen blev det ett litet överraskningsmoment när han upptäckte att Maja suttit på hans spaningsbord. Hon flög snabbt därifrån och sprang runt hela nedervåningen och gömde sig under soffan i matrummet igen. Kolfart flög efter, med matte hängande i andra änden av kopplet. Maja morrade och fräste åt Kolfart. Han stirrade storögt på henne men vek sedan därifrån och kröp ner i sin bädd.
Husse serverade mat och Kolfart åt medan Maja låg kvar under soffan. Kolfart kröp ner i bädden igen och somnade. Vi stängde nätdörren för att äta vår egen mat och Maja kröp strax fram och åt sin mat och ringlade sedan ihop sig i transportburen och somnade.

Kolfart (och Maja) har fått ärva en bädd efter Pelle som fått komma till Skaparkatten. Pelles matte hade med sig bädden hit i torsdags. Det tog ca 10 sekunder för Kolfart att överta den och börja Kolfartifiera den med tasstramp och liggprov. Den passar honom som en handske. :)

Kolfart i Pelles bädd.

Maja tjuvligger i bädden.
- Mjaa, ganska skön faktiskt.


Orolig Maja tjuvtestar spaningshyllan i hallen.
- Du skvallrar väl inte matte?
 

3 kommentarer:

 1. Vad bra att Maja kattifierar bädden hon också! Det blir nog bra om ett tag! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Låter bra att Maja oxå kattifierat både bädden och spaningsplatsen i hallen :)

  SvaraRadera
 3. Vilken skön korg!

  Hoppas att de kan dela den så småningom!

  Nosbuffar

  SvaraRadera