lördag 23 juli 2011

Pelle plutten

Idag lånade Kolfart ut sin matte och husse och sina pälsvårdsverktyg till Pelle, mattes mammas katt.
Pelle, 17 år
Pelle börjar bli lite till åren och har kanske fått lite svårt att sköta pälsen själv. Han hade fått klutar i pälsen som matten inte kunnat kamma ut. Bak på benen, under magen och frambenen. Med Furminator, karda och pälskam ryckte vi ut och fixade Pelles päls. Han var så tålmodig och duktig när hussen nötte på med verktygen för att få bort klutarna.
   
En liten del av pälsklutarna.
När vi ändå höll på att trassla med honom, passade vi på att ge honom en dos Drontal maskmedel också. Han har varit lite dålig på att jaga på sista tiden, men senast igår hade han tydligen mumsat på någon bamse till mususling och lämnat rester till matten på altanen. Matten har inte sett några tecken på mask, men dom finns säkert där så det är säkrast att ge dom en omgång.


8 kommentarer:

 1. Tänk 17 år!! Då får man tappa orken lite grann.. Jättefin bild!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Så fint att han fick lite hjälp med pälsen. Fast jag skulle vara väldigt försiktig med att ge avmaskningsmedel till en katt överhuvudtaget, och särskilt en äldre, om jag inte såg tecken på att det behövdes. Det är trots allt ett gift. Hoppas i alla fall att han mår bra nu.

  SvaraRadera
 3. Tänk vad bra att få lite hjälp med pälsen när man är så gammal. Snällt av Kolfart att låna ut husse och matte. :)

  SvaraRadera
 4. Så fin han är, Pelle. En riktig gentlekatt, som låter matte och husse ordna till tovorna. Alla kissar gillar ju inte sånt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Vilket tålamod Pelle har med pälsvård. Själv hade jam blivit förbaskad efter en kort stund med pälstortyr!


  Injamar med Stationskatterna, fin är han.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där med päls kluttar, Sixten får det på bakhasorna ibland, speciellt när han har vinterpäls. Då behövs det rejäl igenom kamning. Hoppas Pelle tyckte det var skönt att bli ompysslad iallafall.

  SvaraRadera
 7. 17 år det är gammalt det , tror jag ??
  Jag är ju bara dryga året så 17 år låter som än förfärligt lång tid !!
  Så snällt att du lånade ut kammar och borstar till Pelle :)

  SvaraRadera
 8. Pelle är en fin katt som alltid varit snäll och gosig. Mamma kallar på oss när det är dags för medicinering, fästingar, kloklippning och andra bekymmer hon har ibland. Nu har han tyvärr börjat tackla av lite men än finns det tillfällen då han sprallar till det och busar. :)

  SvaraRadera