söndag 11 mars 2012

Dagsläget

Kolfart: Har inte tid att tassa idag. Matte får rapportera:

Det blev en lugn start med mycket nosa, nosa, nosa och smyyga, smyyyga. Maja gömde sig i skohyllan och blev sedan kvar där hela dagen. Kolfart stack in huvudet ibland och nosade och morrade lite åt henne.
Senare på kvällen flyttade sig Maja under kökssoffan och Kolfart höll henne under sträng bevakning. Mitt i natten hände något och en vild jakt uppstod med fräs, morr och skrik. Krasch bom pang! Jag var fortfarande vaken och hann bara se en fräsande vild pälsmassa i trappan och så var allt över. Tyst och stilla.
Nere i hallen fick jag se det nya avlastningsbordet omkullvräkt. Lådan öppen och alla saker låg på golvet. Maja låg under kökssoffan igen och Kolfart satt i hallen och bevakade. Jag pratade lite lugnt med båda två, klappade lite och tog sedan med mig Kolfart upp och stängde dörren till nedre våningen. Vi flyttade upp en kattlåda och matskålar så han skulle slippa gå ner för att göra sina behov. Tanken var att hon skulle få komma till ro nere och han skulle stanna och sova med oss uppe.
Så blev det inte riktigt. Utbrytarkungen Kolfart kan själv och öppnar dörrar. Husse hämtade honom två gånger under natten. Och i morse när jag steg upp satt han återigen på bevakning i hallen och hon låg forfarande under kökssoffan. Han har varit på lådan uppe en gång. Hon inte alls. Han har ätit minimalt och druckit lite. Hon inte alls. Avlastningsbordet i hallen har fått tydliga spår efter vassa klor. Vems? Det vet bara dom själva.
Jag tog med mig Kolfart upp och parkerade honom med husse i sängen och plötsligt efter en stund blev det väldigt skönt att gosa ner sig med husse. Nu har han sovit i en par timmar i sängen. Säkert utmattad efter all bevakning. Vi har ätit frukost i köket och Gräddnosen får nu lite lugn och ro och egen tid. Säkert saknar hon sina kompisar och tvåbeningarna på katthemmet och hon måste få komma över chocken lite.

- Matte Gunsan -

4 kommentarer:

 1. Låter som det är intensivt. Hoppas att det lugnar sig snart. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medan Kolfart sov idag passade Maja på att krypa in bland frottéhanddukarna på hyllan i badrummet. Så långt in i hörnet som hon kan. Där har hon legat hela dagen och Kolfart har inte hittat henne, förrän alldeles nyss.

   Radera
 2. Hoppas hon vågar fram snart och kan äta och kissa lite. När matte tog hem mig till Wilma låg jag under soffan i 4-5 dagar innan jag försiktigt vågade mig fram korta stunder i taget.
  Vi håller tassarna för att de kommer gå bra!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ser alltid till att hon har en låda, vatten och mat i närheten där hon kryper in. Hon har inte ätit något än, vad vi kan se. Inte kissat heller. Mest orolig för att hon inte druckit något.

   Radera