lördag 31 mars 2012

Framsteg

Det blir lite långt mellan tassandet nu och det beror mest på att matte inte har tillgång till någon dator dom timmar hon delar boende med Maja. Bara så att ni vet varför det är lite tyst härifrån.
Idag har jag i alla fall äntligen fått vara ute en stund och nosat på vårdofterna lite. Mums!
Jag kurrade mina allra gosigaste kurr till matte och gosade med hennes skor och bad snääälllla matte och jag bet henne inte en endaste gång när hon klädde på mig selen. Så sugen var jag.
Två varv runt huset och garaget gick vi. Det blåste lite kallt men solen sken och det blev varmt mot dörren på trappan, så vi stannade där en stund i goa värmen. Maja kikade på oss genom köksfönstret.
Nu ska jag kura ihop mig i min transportbur och sova gott en stund.

- Kolfart -


Matte berättar om Maja:
Maja har börjat tina upp lite och busar gärna en stund varje kväll. Hon kör lite mattrace och jagar nedfallna crassula-blad på golvet precis som Kolfart brukar göra. Bladen är tydligen väldigt roliga att tassa omkring  med, jaga och bära på. Vi har busat med snöre några dagar nu och det gillar hon också.
Ibland glömmer hon av sig och kommer väldigt nära oss under leken. Plötsligt upptäcker hon själv att hon kommit lite för nära och rusar snabbt och gömmer sig under fåtöljen igen. "Hjälp, vad gör jag!?!" Snart har hon ruskat av sig rädslan och busar med snöret igen. Vi märker också att hon är nyfiken på oss och nosar på våra fötter och är nog liiite sugen på att hoppa upp i soffan när vi sitter där. Hon kikar gärna på oss när vi är i duschen också och undrar säkert vad vi pysslar med bakom det där prassliga skynket.

Bus, bus, bus...

Snörbus!
"Är det du Maja som busat med Monsterblomman?"

"Näe...jag har inte gjort nå't."

7 kommentarer:

 1. Sambos och Roxys matte31 mars 2012 20:04

  Det är så spännande att få veta hur det går för Maja och Kolfart. Beundrar ert tålamod!!

  SvaraRadera
 2. Klart att det INTE var du som busat med blomman Maja !
  Jag är ganska säker på att det är Kolfart eller er husse ;-)

  SvaraRadera
 3. Så skönt att komma ute en stund och sen få gå in i värmen igen! Låter som det går åt rätt håll med Maja! nosbuff

  SvaraRadera
 4. Bra att du varit ute och kollat av ditt område Kolfart. Kul att Maja börjar känna sig mer och mer hemtam.

  SvaraRadera
 5. Man behöver lite vårdofter i nosen emellanåt, Kolfart. Roligt att höra att Maja busar lite. Då känner hon nog sig alltmer hemma. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Klart Maja är oskyldig om hon jamar det! Hoppas det sen går framåt mellan henne och Kolfart också!

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. ÅÅååååååå så fin Maja är! Och hon verkar må rätt bra - busar man så mår man rätt bra, tror vi. Hon kommer nog snart att bli lika trygg som Kolfart är!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera