fredag 16 mars 2012

Mattes VAK-dag

Idag tog matte en VAK-dag, det vill säga en Vård Av Katt-dag. Hon stannade alltså hemma från jobbet för att vara hemma med oss.
Först sov matte och jag tillsammans hela natten och lite till. Husse åkte till sitt jobb som vanligt.
Sen steg matte upp och klädde på sig och åt frukost och jag stannade kvar i goa sängvärmen. När hon hade ätit gick hon in till Maja och stannade där jääääätttttelänge. Under tiden stannade jag kvar i sängen och sov gott. Matte berättade sen att hon mest hade suttit och ordfröjdat på sin teflon. Åsså hade hon fotat Maja med teflonen också.


Maja ville inte busa och inte gosa. Bara blinka och och hålla koll på matten. Men matte såg att hon redan hade smygbusat med en pingisboll och med myntakudden, för dom hade flyttat på sig. Sen gillar hon att knapra på den där stora växten som syns bakom henne på bilden. Matte och Maja hade tittade lite på TV-apparaten också. Där var det några smågrisar och någon fjäderkotlett som Maja hade blivit lite nyfiken på. När matte åt lunch öppnade hon dörren till köket så att Maja skulle kunna följa med henne in dit, men det vågade hon inte. Fast hon gick dit och kollade sen när matte hade gått därifrån.
När matte skulle gå ut och hämta posten och mata fjäderkotletterna ute så vaknade jag till. Jag ville egentligen gå ut jag också, men jag fick inte följa med. Sen satt hon och funderade på om hon skulle gå ut tillsammans med mig, men det är så geggigt på gården just nu så hon tyckte inte det var någon bra idé att gå ut. Suck! Vaddå geggigt? Det är väl bara att trampa på och sen tvätta tassarna eller...?
När husse kom hem blev det fikagos i alla fall. Kurr, kurr, kurr!
Efter fikat stängde matte in sig igen med Maja och då fick hon faktiskt gosa med henne en stund. Men när husse kom in gömde hon sig under fåtöljen.
Nu sitter husse och lyssnar på musik tillsammans med Maja och matte sitter vid datorn. Själv sitter jag och spanar efter grannkatten Doris. Han.... eh, ja det är en han, ...var här igår kväll och vi hade en liten jamsession genom fönstret. Matte och husse kom hem från jobbet och störde oss, så vi får väl fortsätta en annan gång.

17 kommentarer:

 1. Du och Maja har haft stor tur som hittat så fina förstående människor, och det kommer Maja snart att upptäcka också.
  Men Doris - en kille? De trodde kanske litet fel när de hittade på namnet? Som Puff, som var en kille tills de skulle göra knipset, och upptäckte att det måste knipsas jättemycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Doris är också en hittekatt, precis som jag. Han är lite liten i växten och därför trodde dom att han var en tjej. När dom upptäckte felet fick han fortsätta heta Doris.

   Radera
 2. Vilken fin bild på vackra Maja, hon är saknad i katthuset men vi är jätteglada att hon hamnade på ett så bra ställe och fått en sådan stilig kompis. Jag tror nog att hon snart mjuknar upp och vågar mera - har ni testat att locka med blötmat? Det kunde hon inte motstå när man ville ha henne i närheten.

  Tänkte på Doris, min katt som bor kvar hos mina föräldrar heter Viktor men HON är just en Hona. Det var "uppfödarna" som döpte henne till det då de trodde hon var en hane men hon fick fortsätta heta så eftersom hon lyssnar så bra på namnet, en kul grej var också att hennes mamma trodde de först var en hane som fått fästingar på magen och blivit väldigt rund, tur att vi var där sådär en vecka innan ungarna föddes och kunde berätta att det var en hona som väntade ungar och inte att katten behövde banta samt bli av med fästingarna på magen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mari! Jag tror Maja saknar sina gamla kompisar också eller familjen kanske man skulle säga. Dom har ju campat ihop ganska länge. Vi har fjäskat både med Gourmetmat och annan blötmat men hon vill inte visa oss att hon äter. Nej, hon smygäter och smygbusar.

   Vi funderade ju först också om Kolfart var en hona med ungar i magen. Det visade ju sig sedan att det var en rejäl maskmage han hade.

   Radera
 3. Maya var en mycket fager misse!
  Många tassar upp till er matte som förstår hur vi vill ha det.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu rodnar nog Maja på gräddnosen när jag berättar för henne att stiliga Max & Måns tycker hon är fager.
   NosGos

   Radera
 4. Vad söt hon är Maja! Så härligt att hon har fått komma hem. Och till er som är så kloka! Det blir nog bra såsmåningom! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maja och Dui är ju lite lookalikes eller hur? Sötnosar båda två. Vi håller tummarna för att det ska gå bra snart.
   NosBuff

   Radera
 5. Kul att Maja busar med myntakudden, även om det just nu är i smyg. Hon blir nog mer och mer nyfiken på er. Vänta bara... Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var hon lite mer aktiv och nyfiken. Nosade både på husses och mattes fötter och plinkade till och med på pianot. Det går framåt.
   Kurr!

   Radera
 6. Jag tycker att Maja nliknar den här superhjälten catwoman. Hon har sån där ansiktsmask på sig. - Morris

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt att höra hur matte hjälper Maja genom den här svåra första tiden i ett nytt hem. Hon kommer snart bli en trygg katt ska du se, och då kommer ni säkert bli bästa kompisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kattson. Vi gör bara så gott vi kan och det viktigaste just nu är ju att få henne att känna sig trygg med oss. Vi hoppas bara att Kolfart mjuknar snart så vi törs släppa dom tillsammans.

   Radera
 8. Lillemor i Bill & Bull18 mars 2012 11:08

  Helt enkelt underbart att läsa om Maja i hennes alldeles egna hem! Vi i katthemmet Bill & Bull saknar henne men vi är SÅ glada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lillemor. Roligt att ni från Bill & Bull hälsar på och följer Maja. Förstår att ni saknar henne och jag tror hon saknar er också.

   Radera
 9. Maja verkar väldigt rädd - framför allt "rädd om". Rädd om sin mat, sin plats - hon har nog haft mycket konkurrens om både revir, bo och mat! Tur att matte och husse är bra på just skyggisar! Vad kul att hon gör precis som du gjorde: smygbusar med leksakerna!
  Ha det gott nu och ta tass om matte, husse och Maja, du finaste lakritstrollet!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera