söndag 11 mars 2012

En gräddnos

Idag kom transportburen hem igen. Jag visste väl att det var nåt skumt på gång. Matte och husse hämtade den på förmiddagen och den var inte tom när dom kom tillbaka. Inuti buren fanns Maja Gräddnos. En gråspräcklig tjej med vit nos, tassar och haklapp.
Maja Gräddnos.

Matte och husse berättade att hon kom ifrån Djurskyddet Bill & Bull. I deras blogg kan man läsa mer om Maja och se bilder på henne och hennes kompisar som bor kvar på katthemmet och väntar på att få flytta till egna hem.
Nu tänker dom att vi ska bli kompisar. Det måste vi nog ta oss en funderare på både Maja och jag.
Jag har satt henne under ständig bevakning och morrat åt henne flera gånger idag. Ingen av oss har haft tid eller lust varken att äta, dricka eller använda lådan på hela dagen. Husse försökte ett tag att stänga in mig på övervåningen men det lyckades inte så bra. Fnys! Dörrar är ju inget hinder för en utbrytarkatt som jag. Snabbt som en svansknyck öppnade jag dörren, sprang ner och fortsatte med min bevakning och nosologiska kontroll.

Första mötet. Nosologisk kontroll.


Maja gömmer sig.


Maja har legat och tryckt på skohyllan hela dagen och jag varit där och morrat lite upplysningar till henne emellanåt så hon ska veta vem som bestämmer här. På kvällskvisten vågade hon sig ut därifrån och flyttade under kökssoffan. Matte har fått klappa henne lite. En gång på förmiddagen sa hon "Mjaoo..." annars har hon varit alldeles tyst hela dagen.

6 kommentarer:

 1. Oj vad jag känner igen det där. Jag minns det som igår när Tindra flyttade hem till oss. Det kommer gå jamarbra för er med, det är jag säker på. Snart ligger ni i soffan tillsammans och jamar roliga historier.

  SvaraRadera
 2. Så spinnande! Det blir nog bra om ett tag! Man måste ju kolla läget lite.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Men va kul att din Matte och Husse fixat en kompis åt dig. Bara ni lär känna varandra så går det nog jättebra.

  SvaraRadera
 4. Men oj vad spinnande! Vi läste att Maja skulle flytta till eget hem, men inte visste vi att det var hem till er. Det kommer bli jamarbra tror vi!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Åhh va spännande! Kommer hålla tassarna såå hårt jag bara kan! En syster! Hejja! :D Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Vad spinnande! *läser genast vidare i bloggen*

  SvaraRadera