lördag 5 mars 2011

Avmaskning!

Igår kväll fick jag faktiskt komma åt att smeka honom lite med fingret vid nosen. Vi busade lite med en papperstuss på ett snöre och jag höll fram papperstussen framför nosen på honom och vickade lite retfullt på den. Hugg! Bit och gnag och lite krafs med tassen efter snöret. När det blev tråkigt att gnaga på papperstussen passade jag på att lägga fingret mot hans kind och gosa lite. Nos, nos på fingret. :)

Husvilla möss
Någon gång i natt eller på morgontimmarna har han varit på musjakt och lyckats dra ner en stor prydnadssko med ett musbo inuti, gjort i keramik, som har stått i ett fönster. Han måste ha blivit jätterädd när den krossades mot golvet. Stackare!
I hallen hade han lagt upp en portion köttfärssås och spagetti åt oss till frukost. Vid en närmare titt visade det sig att det var uppkräkt kattmat med mask! Fy vad äckligt! Aldrig har jag sett en sån enorm bandmaskhärva som det här. Som överkokt spagetti. Rys!
Visst har jag räknat med att han skulle ha mask i magen och att vi skulle avmaska honom snarast men det här var huuuuuu......! Det maskmedel vi har hemma är det förstås för gammalt datum på så vi måste åka till apoteket idag. Axilur eller Droncit? Axilur tar flera sorters mask men är svagare mot bandmasken. Droncit går direkt på bandmasken. Sen kommer nästa fundering.....kommer han att äta maskmedlet?
Har vi tur kommer han att äta preparerad mat utan att fatta vad det är som smakar illa. Jag testade att ge honom en snutt räka direkt ur handen och den slukade han och slickade mig på fingrarna. Det kan gå att pilla in ett maskpiller i en räka, om dom inte är för stora...

2 kommentarer:

  1. Stackars Kolfart, han hade nog inte räknat med ljudet av porslinskross när han gav sig ut på musjakt! Mask i magen låter jättejobbigt, om inte annat för att de rackarna äter upp maten för dig. :( Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Nej, det måste ha blivit en liten chock för honom. Han verkar i alla fall inta ha tagit skada av smällen. Dojjan hade ju kunnat hamna i huvet på lille vännen också.
    Kurr!

    SvaraRadera