fredag 18 mars 2011

Bus

Igår kväll busade vi lite med snören. Först busade husse lite med Kolfart som låg under sängen. Så länge hussen vandrade runt sängen gick det bra, men när han försökte lägga sig på sängen så blev det för mycket för missen. Då sprang han i räserfart och sladdade i kurvan innan han sprang nerför trappan.
En stund senare gick jag ner och pratade med honom och plockade fram ett läderband som vi busade med en stund. Jag lirkade och lockade och lyckades locka med mig Kolfart upp på övre våningen igen. Där parkerade han sig under en fårskinnsfåtölj och låg där resten av kvällen.
I kväll har vi busat med fjädervippan en stund. Det blir liksom korta intensiva lekstunder. Han tröttnar fort eller så fattar han att det är ingen fjäderkotlett eller råttsvans han jagar och tappar kanske intresset.
Kolfart blev lite bekymrad ikväll också. Mästerkatten Wikki har lagt upp en filmsnutt om katten NomNom som kommer fram ur bråten efter jordbävningskatastrofen i Japan. När jag spelade upp den och katten NomNom jamade, hörde Kolfart jamandet och började jama som en tok! Han sprang uppför trappan och ner igen och letade katten. Jag spelade upp filmen en gång till och samma sak hände igen.
Lilla vännen kanske tänkte komma till undsättning och rädda NomNom ur hans olycka.

7 kommentarer:

 1. Spännande att Kolfart reagerade så starkt på filmen med kissen. Kanske var det riktiga nödrop missen sände ut? Roligt att Kolfart tycker om att leka, även om det är korta intensivpass. Har man inte lekt förut, måste man nog lära sig det - och han är på gång! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Härligt att ni kan leka lite! Kolfart verkar vara pigg i alla fall och vi hoppas att det börjar bli bättre med magen. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Skulle vara roligt att veta vad den där katter säger egentligen, för mina båda reagerar också starkt.

  Kolfart börjar tydligen känna sig lite tryggare i huset nu - att leka med snören och människor är ju inte direkt första prioritet för en hittekatt. Det är så härligt att läsa om vilka framsteg han gör. Det är ju inte så länge sedan som han förstod vad en kattlåda var till för...

  puss&kram
  lillie

  SvaraRadera
 4. Det är lika spännande varje gång att kika in här och se hur det går för Kolfart. Det värmer att läsa hur kärleksfullt ni skriver om honom!

  SvaraRadera
 5. Mjau på dig! Fin blogg du har. :) Kolla in denna KATTBLOGGEN och säg vad du tycker om den! Kanske börja följa på bloglovin?

  Det skulle göra denna kissemiss VÄLDIGT glad! :D
  / Blöta nospussar

  SvaraRadera
 6. Hoppas att din mage lugnar ned sig lite Kolfart så att inte NomNoms jam gjorde dig ännu mer orolig i kaggen!?? TassKram Wikki

  SvaraRadera
 7. Tack alla snälla för fina kommentarer! Välkommen Santo! Ny bekantskap som jag lagt till i min Feedreader :)
  Nospuss tebax.
  Jag vågar inte spela upp NomNom-filmen igen utifall den är ångestframkallande för Kolfarten.

  SvaraRadera