måndag 21 mars 2011

Kräkigt

Blötmat stod på nattmenyn: Pussi med viltsmak.
All mat var uppäten och uppkräkt i två högar i morse.
Jag ringde vetten.
Vetten rekommenderade ännu en avmaskning och att vi så snart det går kommer in med Kolfart till kliniken för en koll och kanske röntgen så att inget sitter och proppar igen i mage/tarm.
Till frukost fick han en liten portion torrfoder och vatten. Husse åker hem på lunchen och tittar till vännen och torkar kräk om det behövs.  
Såg just att Isak hos Stationskatterna också har det lite stökigt med magen och stressäter. Han ska få kokt torsk av sin matte. Det kanske är mums för en Kolfartmage också. Torsk får det bli på menyn ikväll.
Husse är allergisk mot fisk så det blir mattes jobb att koka torsken. Ska man salta eller krydda med något annat eller blir det godast med bara torsken? Vad säger ni kissemissar som brukar äta torsk?

8 kommentarer:

 1. Bara torsk!!! Inget salt! Hoppas det hjälper!

  SvaraRadera
 2. Jamar instämmande - bara fisk och inga kryddor.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Eftersom Gustav (och Alice) jamar i på skarpen att det bara ska vara torsk så är det bäst att lyda.
  Tack vänner! Nosbuff!

  SvaraRadera
 4. japp - aldrig salt. Torsk är dessutom lättsmält - så även om han skulle äta en liten portion glupskt, så kan han få ner den i magen. Har ni vägarna förbi en vette, så finns det mat, med extra högt näringsinnehåll, i små (dyra) burkar. Den maten är i princip sönderfördelad och kan även blandas med vatten. Kan vara ett tänkbart komplement i några dagar. Hoppas att gulletussen slipper stressa till vetten för det där, utan får boa in sig lite till först.

  nosbuff, gos och kram
  Maurice, Kajsa & lillie

  SvaraRadera
 5. Ja, Maurice, Kajsa och Lillie, det känns inte som någon höjdare direkt att behöva stänga in honom i buren och skrämma upp honom med att åka brummis redan. Samtidigt skulle det vara skönt att komma iväg till vetten och vaccinera, kastrera och hälsokontrollera honom..... och bada honom en gång, så vi kan komma igång med det riktiga goset. Stackars liten.
  Nosbuff, gos & kram.

  SvaraRadera
 6. Det är klart... det FINNS ju alltid möjligheten att droga ner honom innan veterinärbesöket. (Även om det inte är helt enkelt att droga ner en katt på egen tass...) och att de söver ner honom när han är där. Veterinärbesök är superstressiga redan för en stabil kisse...

  SvaraRadera
 7. Nu hoppas vi att det fungerar med torsken. Vi håller tassarna allt vi kan. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Det kan vara värt ett försök med torsken. Nu hoppas vi att det hjälper alla ledsna kattmagar. Vi har också hört att det endast ska vara kokt torsk, utan några andra tillsatser. Kurr och burr.

  SvaraRadera